Marleen Blommaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Blommaert. © Joost Hoving

Flexibel, flexibel?! Je weet niet eens hoe je dat woord spelt!

Wie mij kent, weet dat ik redelijk wat geduld heb. Toen ik echter een interview met een GGD-directeur las waarin hij zei dat het prikken dit keer nóg(!) efficiënter ging, verslikte ik me in mijn volkoren boterham. Verderop zei hij ook nog dat mensen een beetje flexibel moesten zijn bij het maken van een afspraak voor de boostervaccinatie. Met het schuim om de mond schreeuwde ik tegen mijn cappuccino: ,,Flexibel, flexibel?! Je weet niet eens hoe je dat woord spelt!” Vanwaar deze tirade tegen een voor mij volstrekt onbekende meneer?

 1. 
Een bos met een geheugen
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Een bos met een geheugen

  Ze gooit ons een voorzichtig kushandje toe. Geïnteresseerd kijkt ze vanuit haar buggy naar ons drieën op het bankje. We zitten op een veilige afstand en ze hoort aan haar grootmoeders stem dat wij geen bedreiging vormen. Het is niet alleen het zonnetje dat ons doet smelten daar in het Stropersbos. Het bos ligt op de grens en is een oase van rust op een mooie, zonnige winterdag als deze. Wanneer het bos kon spreken, zou het verhalen vertellen over de zinloosheid van oorlog. De grond zou spreken over de vele slachtoffers uit de Tachtigjarige Oorlog en de Eerste Wereldoorlog.
 2. Dit is van een wanorde waarbij het slot dagen van de wc-deur af is, met vreemden in huis
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Dit is van een wanorde waarbij het slot dagen van de wc-deur af is, met vreemden in huis

  ,,Het is best lastig dat ik mijn man niet even om wat schroefjes kan sturen.” Ik zei het in alle oprechtheid. Iedereen in de Teams-vergadering begint te lachen. Het was echter een verzuchting uit de grond van mijn hart. Blijkbaar was het grappig in de context. Of misschien wist niet iedereen dat het na vijfentwintig jaar samenleven, zoeken is naar een evenwicht. Alle taken die je voorheen samen deed, moet je in je eigen schema proppen. Hoe het ook zij, een paar mensen konden even hartelijk lachen.