Volledig scherm
Columniste Marleen Blommaert © PZC

De stuipen op het lijf gejaagd

Als het begin van dit jaar iets zegt over 2018, dan krijgen we nog met een boel slordigheid en gedoe te maken.Zo is dit weekend iedereen in Hawaï de stuipen op het lijf gejaagd.

 Voor wie net als ik de topografie niet altijd even scherp op orde heeft: Hawaï is een Amerikaanse staat in de Stille Oceaan grofweg halverwege tussen het Aziatische en het Amerikaanse continent. Het zijn vele vulkanische eilanden die samen een archipel vormen. Iedereen kreeg daar afgelopen zaterdag een berichtje op zijn of haar telefoon dat er een raketaanval aan zat te komen. Ook op alle tv-stations werd vermeld dat men een schuilplaats moest opzoeken en dat het geen oefening was. Gelukkig voor hen (en voor ons) was het loos alarm.

De uitleg was dat er per ongeluk op een verkeerde knop was gedrukt. Ik vind dat een onwaarschijnlijke verklaring. Aan de andere kant is het leven vaak onwaarschijnlijker dan menig bedenksel.

Slordig is dan nog een zeer milde kwalificatie nietwaar? Mijn fantasie slaat bij zulke verhalen altijd op hol. De liefdevolle vader die voor die ene keer zijn peuter meeneemt naar zijn werk omdat hij geen oppas kon regelen. ,,Kijk Laura en hier mag je nooit....Laura, ...LAURA!

Of de medewerker en zijn collega die sinds de metoo-discussie heel correct hun lusten proberen te onderdrukken maar uiteindelijk toch de fout in gaan: ,,Oh, Ooh, Oooh, OOOOOOH ....NOOOOO”!

Of de executive manager Rode Knoppen, regio Hawaï: Een etter van een Hawaïaanse vlieg vliegt steeds rond zijn hoofd. Eindelijk blijft het ding zitten en met een enorme klap...

Verder gleed er in Turkije een Boeing bij het landen bijna de Zwarte Zee in. Ook hier liep alles met een sisser af. Maar ook wel een tikje slordig. Mee zitten lezen of kijken met degene die naast hem zat vermoedelijk. U kent dat wel. En tenslotte is gisteren het eiland Blup Blup geëvacueerd vanwege een vulkaanuitbarsting.

Zo’n jaar.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Brood
  PREMIUM
  COLUMN MARLEEN BLOMMAERT

  Brood

  Het is nog vroeg. De kilte van de nacht wordt langzaam verdreven door de zonnestralen. De dauw is net vertrokken. Ik loop over onze dijk op deze verstilde zondagochtend. De stilte en de geur van de naderende herfst doen een drukke week vergeten. De pelotons wielrenners met hun nerveuze fluitjes en geschreeuw zijn er nog even niet. Ook alle auto’s slapen nog. Het geritsel van de bladeren is het enige dat de stilte van de herfst doorbreekt. Als de hond na enige tijd een vers reeënspoor oppikt, komt daar het ongegeneerde gesnuif van de hondenneus bij en het geritsel van haar lijf door het hoge gras: Snuif, snuif, swoesj, swoesj.
 2. Sprookjes
  PREMIUM
  column marleen blommaert

  Sprookjes

  Ik kijk graag naar science fiction. Star Trek, dr. Who, van alles, als het maar verzonnen is. Het is een onschuldige manier om te vluchten uit de werkelijkheid en me onder te dompelen in een denkbeeldige wereld. Als kind was ik ook al dol op sprookjes en dit zijn mijn volwassen sprookjes. De verhalen lopen langs voorspelbare lijnen: harmonie, het conflict/de val, de held staat op, hulp/vrienden, de tocht, de ontberingen en de verrijzenis. Zoiets ongeveer en ook voor de honderdste keer kijk ik er met plezier naar. Ik weet dat het verzonnen is en als het boek of de aflevering voorbij is, ga ik rustig verder met mijn normale leven.
 3. Het begin
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Het begin

  We zitten in een comfortabele bus met airco. Buiten is het heet. De conducteur vraagt waar we naartoe willen en geeft ons kaartjes. Hij helpt de mensen die niet precies weten waar ze naartoe moeten met eindeloos engelengeduld. “Was het bij een tankstation? Een blauw of een rood tankstation? Ik wil jullie niet zomaar ergens achterlaten.” Hij waarschuwt de mensen als de bus stopt en roept duidelijk de halte om. We zijn op de plek waar de Europese beschaving begon waardoor het misschien beter is blijven hangen.

Columns