Marleen Blommaert.
Volledig scherm
Marleen Blommaert. © Joost Hoving

Dag 8

column marleen blommaertVlak voor de vakantie meen ik het al te horen. Een vaag ‘blup, burp, blurp’ geluid klinkt op uit de diepe krochten van het huis. Naast Kerstmis, Pasen en verjaardagen is er bij ons ook het jaarlijks terugkerende feest van de verstopte afvoer. Soms ben ik zoals diegenen die niet in corona geloven, omdat ze het niet met eigen ogen hebben gezien. Als ik het ontken, is het er niet. Heel gemakkelijk doch doorgaans niet erg doeltreffend. 

 1. Eenzaam op het dak
  PREMIUM
  column marleen blommaert

  Eenzaam op het dak

  Langzaam dringt het koude water door mijn schoen in mijn sok. Het is één van die dagen. Alles gaat goed tot de eerste koffie. Kort daarna springt de kat op de ontbijttafel en als ik haar soepel in haar nekvel wil grijpen, blijkt ze toch meer nek te hebben en zet ze haar tanden in mijn vinger. Ik sta voor de keus om de kat boven op grootmoeders servies te laten vallen of de tanden van de kat ‘even’ te verdragen. Later in de avond zal blijken dat ik grootmoeders servies had moeten opofferen, getuige het ondraaglijk kloppende gevoel in mijn vinger.
 2. In de eerste maand ging het meestal al fout
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  In de eerste maand ging het meestal al fout

  Het is van dat weer om met thee en dekens op de bank te hangen en het jaar nogmaals aan je geestesoog voorbij te laten trekken. De balans van het afgelopen jaar opmaken en alvast eens nadenken over een goed voornemen of twee. Maar zover is het helaas nog niet. Er liggen nog twee weken tot de kerst op ons te wachten. Twee werkweken met werk voor vier weken, terwijl het aantal collega’s inmiddels aardig gedecimeerd begint te raken als gevolg van corona. Ik hoop dat iedereen zich gauw beter voelt en geen blijvende klachten oploopt.
 3. “Hang on, help is on its way”
  PREMIUM
  column

  “Hang on, help is on its way”

  “Je mag vanaf nu niks meer kopen wat je niet zelf kunt dragen!”. Ze zegt het zeer beslist. Bijna moederlijk: streng en liefdevol. Het grote omdraaien van rollen is begonnen. Mijn dochter spreekt me toe terwijl ze een veel te zwaar nachtkastje naar boven sjouwt. Ik kocht ergens vorige zomer een tweedehands bed met ombouw. Ik moet immers op de kleintjes letten. Toen sprak ze ook al van die wijze woorden: “Misschien moet je eerst de kamer opknappen voordat je dat bed erin zet”. Aldus geschiedde, maar het had wat meer voeten in de aarde dan aanvankelijk gedacht. Dus uiteindelijk sloeg de koop van een tweedehands bed een flink gat in mijn spaarpot, maar het resultaat mag er zijn.

Columns