Marleen Blommaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Blommaert. © PZC

Brood

0 reacties

 1. Misschien is een (auto)rally toch een tikje decadent in deze tijd.
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Misschien is een (auto)rally toch een tikje decadent in deze tijd.

  Het is goed te merken dat de accijns op benzine is verlaagd in België. Sportwagen na sportwagen met open dak en Belgische nummerplaat komt voorbijgeraasd. De organisatie van de rally ligt duidelijk bij iemand die niet bekend is met de omgeving want de weidse schoonheid met zicht op de kreek ligt precies aan de andere kant van de dijk. Het gebied hier is geliefd bij rallyrijders. Misschien is een (auto)rally toch een tikje decadent in deze tijd.
 2. De Harley Davidsons onder de runderen
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  De Harley Davidsons onder de runderen

  Je weet dat er iets aan de hand is wanneer je plotseling waterbuffels langs de oevers van de Westerschelde ziet grazen. Vorige week liep ik nog een stukje langs de rand van een akker en glibberend over de klei, vroeg ik me af of de boer misschien beter rijst zou kunnen verbouwen. En de week daarop arriveren de waterbuffels. Toeval bestaat niet. Ik lees mij in op het onderwerp want ik weet weinig van waterbuffels. Mijn vader zou het over een karbouw hebben denk ik en dat vind ik eigenlijk een mooier woord. Ze horen tot het geslacht “Bubalus”. Ze kennen weinig natuurlijke vijanden, alleen de tijger lees ik. Dat zal gelukkig meevallen, daarvan lopen er immers weinig rond in onze streek.
 3. Het stormseizoen is onmiskenbaar begonnen
  PREMIUM
  column marleen blommaert

  Het stormsei­zoen is onmisken­baar begonnen

  Het stormseizoen is onmiskenbaar begonnen afgelopen week. In de tuin sleur ik zaterdag een grote takkenbos achter me aan. Want zaterdag is afgewaaide-takken-dag of maak-de-vlier-een-kopje-kleiner-dag. Het is nog koud ’s ochtends. Onhandig beweeg ik mezelf voort, met onder mijn armen meterslange vliertakken. De takken blijven plots haken aan, hoe kan het ook anders … een vlierstruik. ,,Nee, laat los!” klinkt mijn stem vermoeid in de stille polder.

Columns