Marco Kamphuis
Volledig scherm
PREMIUM
Marco Kamphuis © Lex de Meester

Bezuinigen op de Ferrari’s

column marco kamphuisOp onze laatste dag aan de Franse Rivièra blijven we stilstaan voor een makelaarskantoor in Saint-Jean-Cap-Ferrat, nieuwsgierig naar wat men in de etalage heeft, en vooral tegen welke prijzen. Tot onze verrassing komt er meteen een vrouw naar buiten, die vriendelijk vraagt of ze ons kan helpen.

 1. Rennen om te laat te komen
  PREMIUM
  column marco kamphuis

  Rennen om te laat te komen

  Als je bedenkt dat mijn vroegste zomerherinneringen in Groede liggen, dat mijn ouders later een vakantiehuisje in Yerseke hadden en dat mijn vrouw Zeeuwse is, heeft het nog lang geduurd voordat ik in Zeeland terechtkwam. Maar het is zover, we zijn de eigenaars geworden - tot onze eigen verrassing - van een eeuwenoud huisje in Vlissingen, vlak bij de boulevard, mooier kan het niet, en zodra ik deze regels geschreven heb ga ik een strandwandeling maken, handen losjes in de zakken, pet diep over de ogen tegen de zon, minstens tot aan Dishoek.
 2. Groeten uit Marseille
  PREMIUM
  column Marco Kamphuis

  Groeten uit Marseille

  We hebben een kamer met twee ramen, het ene kijkt uit op de bergen, het andere op zee. Vlakbij heeft de zee een groene tint, verderop is ze blauw, en in de verte is een nevelige strook te zien die onmerkbaar overgaat in de hemel. Het uitzicht op zee wordt niet noemenswaardig belemmerd door een uitbundig bloeiende boom waarvan ik de naam niet weet, een witte villa met terracotta pannendak en een stroomdraad waarop een zwaluw zit. Het is een perfecte ochtend. Het enige wat me dwarszit is dat ik daarstraks bij het zwemmen water in mijn oor heb gekregen, dat er ondanks wilde hoofdbewegingen - die ik op verzoek van mijn vrouw in de ontbijtzaal achterwege heb gelaten - niet uit gaat.