Maikel Harte.
Volledig scherm
PREMIUM
Maikel Harte. © Joost Hoving

Zomervakantie

COLUMN MAIKEL HARTEDe zomervakantie is begonnen en die valt met kleine kinderen simpelweg te verdelen in twee periodes: de periode dat je op vakantie bent en de periode dat je thuis bent en zelf nog aan het werk bent. De eerste periode is een makkie. Op vakantie loopt alles min of meer vanzelf, je zit met ze in het zwembad, aan het strand of je bent een dagje weg. De andere helft van de schoolvakantie is andere koek, zie ze dan nog maar eens bezig te houden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zou het niet beter zijn om coronaslachtoffers een gezicht te geven?
  PREMIUM

  Zou het niet beter zijn om corona­slacht­of­fers een gezicht te geven?

  Een kameraad van ons is woensdag opgenomen op de ic en door de zorgen die je daarover hebt is corona in Huize Harte inmiddels veel meer geworden dan 1,5 meter afstand houden en je handen wassen. Voor wie corona echter nog steeds een ver-van-zijn-bedshow is en voor wie de ernst van de situatie nog niet is doorgedrongen: kijk naar het televisieprogramma Levenslucht: een week op de ic tijdens corona. Ik zou bijna zeggen dat het zien van dit programma voor iedereen verplicht zou moeten zijn. Beelden zeggen meer dan duizend woorden en dat blijkt dan maar weer eens.
 2. Deze coronacrisis is een vat vol dilemma’s
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  Deze coronacri­sis is een vat vol dilemma’s

  Dus. Als ik het goed begrepen heb nemen we al deze maatregelen tegen corona, omdat de zorg het niet aan kan bij te veel besmettingen. Er kunnen dan te weinig ziekenhuisbedden zijn en vooral te weinig beademingsapparatuur, zodat er misschien gekozen moet worden wie wel behandeld kan worden en wie niet. Vooral ouderen en mensen met een toch al een kwetsbare gezondheid lopen risico en die zullen zich hierover zorgen maken. Voor de rest van de bevolking blijven de gevolgen over het algemeen beperkt tot een flinke griep.

Columns