Volledig scherm
PREMIUM
Maikel Harte © Joost Hoving

Vragen

COLUMN MAIKEL HARTEVolgende week zaterdag komt in het kader van de herdenking van de Slag om de Schelde koning Willem-Alexander naar Terneuzen en ik heb eigenlijk een paar vragen voor hem. Zo zou ik eigenlijk wel willen weten waarom zijn tante haar roepnaam heeft laten veranderen van Marijke in Christina. Ik voel me echt een beetje dom dat ik er nu pas na haar overlijden achter kom dat ze eigenlijk Marijke heette.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Het wordt tijd voor een songfestival, voor voetballiedjes
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  Het wordt tijd voor een songfesti­val, voor voetbal­lied­jes

  Nu heb ik geen verstand van voetbal en ik ben meer een muziekliefhebber dan een voetbalfan, maar dat Virgil van Dijk is gekozen tot de beste voetballer in Europa voor Messi en Ronaldo, is dat niet een beetje raar? Hij is nu zelfs één van de drie finalisten om gekozen te worden tot beste voetballer van wereld bij de FIFA. Het is een goeie verdediger, maar hij is toch niet beter dan Ronaldo of Messi?
 2. Ik had Goesenaren voortaan graag Stoepezugers genoemd
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  Ik had Goesenaren voortaan graag Stoepezu­gers genoemd

  Het is een beetje uit de mode geraakt, maar vroeger werden voor veel dorpen en steden bijnamen gebruikt. Neem Middelburg, de inwoners van onze hoofdstad werden maneblussers genoemd. Dit zou ontstaan zijn omdat de lokale brandweer ooit uitrukte omdat ze dachten dat de Lange Jan in brand stond. Wat bleek: de maan scheen bloedrood aan de hemel en reflecteerde in de ruitjes van de toren, waardoor de nachtwacht dacht dat er brand was uitgebroken. Het bleek dus de maan.

Columns