Maikel Harte.
Volledig scherm
PREMIUM
Maikel Harte. © Joost Hoving

Voor excuses kopen we natuurlijk helemaal niets

column maikel harteHet was donderdagavond wel amusante televisie: het debat met Mark Rutte over de marinierskazerne, al had het wel wat korter gekund. Veel mensen moesten toch ook nog eens zeggen hoe onbetrouwbaar het wel niet was van het kabinet, terwijl dat dan door twintig anderen ook al was gezegd. En dus bood Rutte dan voor de 21ste keer zijn excuses aan. Voor excuses kopen we natuurlijk helemaal niets, maar Rutte deed geen enkele toezegging, ondanks alle suggesties voor compensatie. 

 1. Zou het niet beter zijn om coronaslachtoffers een gezicht te geven?
  PREMIUM

  Zou het niet beter zijn om corona­slacht­of­fers een gezicht te geven?

  Een kameraad van ons is woensdag opgenomen op de ic en door de zorgen die je daarover hebt is corona in Huize Harte inmiddels veel meer geworden dan 1,5 meter afstand houden en je handen wassen. Voor wie corona echter nog steeds een ver-van-zijn-bedshow is en voor wie de ernst van de situatie nog niet is doorgedrongen: kijk naar het televisieprogramma Levenslucht: een week op de ic tijdens corona. Ik zou bijna zeggen dat het zien van dit programma voor iedereen verplicht zou moeten zijn. Beelden zeggen meer dan duizend woorden en dat blijkt dan maar weer eens.
 2. Deze coronacrisis is een vat vol dilemma’s
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  Deze coronacri­sis is een vat vol dilemma’s

  Dus. Als ik het goed begrepen heb nemen we al deze maatregelen tegen corona, omdat de zorg het niet aan kan bij te veel besmettingen. Er kunnen dan te weinig ziekenhuisbedden zijn en vooral te weinig beademingsapparatuur, zodat er misschien gekozen moet worden wie wel behandeld kan worden en wie niet. Vooral ouderen en mensen met een toch al een kwetsbare gezondheid lopen risico en die zullen zich hierover zorgen maken. Voor de rest van de bevolking blijven de gevolgen over het algemeen beperkt tot een flinke griep.

Columns