Volledig scherm
© Joost Hoving

Vakantie

ColumnJe wordt op dit moment op televisie echt overladen met reclames voor de zomervakantie. De een na de ander komt voorbij. Zonovergoten beelden zijn het en de zee is bij de een nog blauwer dan bij de ander. Cor en Don spannen wel de kroon met hun aanprijzing van all-inclusive vakanties. Vreselijk irritant.

Ik moet nog niet aan de zomervakantie denken. Nou ja, ik denk er op zich wel graag aan, maar het is nog zo ver weg. Het voelt toch een beetje als de pepernoten die in augustus al in de schappen van de supermarkt liggen. En toch, als je per se naar die ene populaire camping wil, dan moet je eigenlijk nu wel al boeken want anders vis je achter het net, althans als je een accommodatie op een camping wenst te huren. Voor degene die met een caravan of tent op vakantie gaat, is vaak nog wel plek.

We boeken de laatste jaren eigenlijk niet meer via de reisaanbieders, maar rechtstreeks bij de camping. Het is misschien niet helemaal zuiver, maar je zoekt op internet bij de gebruikelijke aanbieders naar een leuke camping en vervolgens zoek je de website van die camping op. Even een belletje en een mailtje sturen ter bevestiging met de periode dat je wilt en binnen een paar dagen is het geregeld. Het is vaak wat goedkoper en mij valt op hoe makkelijk die campings soms zijn, althans in Italië dan toch.

We hebben het nu al een paar keer gehad dat we niet eens een voorschot moesten betalen en pas bij aankomst af moesten rekenen. Dat vind ik toch bijzonder na een enkel mailtje dat heen en weer is gegaan. Je zou anders verwachten bij een transactie waar 1300 kilometer tussen zit en je zou anders van Italianen verwachten. Je zou denken dat je vooraf moet betalen en dat als je het niet snel genoeg doet, je een paardenkop in je bed aantreft. Of zou ik net iets te veel naar films hebben gekeken? Of zou dat pas gebeuren als je zonder te betalen niet op komt dagen?

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Mark
  PREMIUM
  COLUMN MAIKEL HARTE

  Mark

  Ieder jaar help ik rond Pasen een skelterrace te organiseren in Oud-Terneuzen, het is een ludieke verwijzing naar de Vliegende Hollander die ooit op paaszondag Terneuzen verliet. Het is vooral erg grappig en het draait om de gezelligheid, maar zoals zo vaak wakkert het feit dat mensen iets kunnen winnen, al is het maar een beker, toch een bepaald fanatisme aan. Dat zie ik bij mezelf en dat zie ik bij anderen. Ik geniet daarvan. Dat heeft ervoor gezorgd dat je zoiets onbenulligs als een skelterrace de laatste jaren niet meer zomaar wint. Daar moet je fit en slim voor zijn.
 2. Party
  PREMIUM
  column maikel harte

  Party

  Of ik op wilde treden op de Gender Reveal Party van hun zoon? Op de wat? Ik wist niet wat ik las. Het mailtje lezende kwam ik er achter wat de bedoeling was. Het ging om een opa en oma in spe die hun eerste klein kind verwachtten en een optreden van mij aan hun zoon en schoondochter cadeau wilden doen. Hun zoon en schoondochter zouden namelijk een feestje gaan geven ter ere van de bekendmaking van het geslacht (dat heet dus een ‘gender reveal party’). Het zou volgens hen leuk zijn als ik dat kwam opleuken met liedjes en anekdotes, want ik was tenslotte ook vader.

Columns