Volledig scherm
© Joost Hoving

Vakantie

ColumnJe wordt op dit moment op televisie echt overladen met reclames voor de zomervakantie. De een na de ander komt voorbij. Zonovergoten beelden zijn het en de zee is bij de een nog blauwer dan bij de ander. Cor en Don spannen wel de kroon met hun aanprijzing van all-inclusive vakanties. Vreselijk irritant.

Ik moet nog niet aan de zomervakantie denken. Nou ja, ik denk er op zich wel graag aan, maar het is nog zo ver weg. Het voelt toch een beetje als de pepernoten die in augustus al in de schappen van de supermarkt liggen. En toch, als je per se naar die ene populaire camping wil, dan moet je eigenlijk nu wel al boeken want anders vis je achter het net, althans als je een accommodatie op een camping wenst te huren. Voor degene die met een caravan of tent op vakantie gaat, is vaak nog wel plek.

We boeken de laatste jaren eigenlijk niet meer via de reisaanbieders, maar rechtstreeks bij de camping. Het is misschien niet helemaal zuiver, maar je zoekt op internet bij de gebruikelijke aanbieders naar een leuke camping en vervolgens zoek je de website van die camping op. Even een belletje en een mailtje sturen ter bevestiging met de periode dat je wilt en binnen een paar dagen is het geregeld. Het is vaak wat goedkoper en mij valt op hoe makkelijk die campings soms zijn, althans in Italië dan toch.

We hebben het nu al een paar keer gehad dat we niet eens een voorschot moesten betalen en pas bij aankomst af moesten rekenen. Dat vind ik toch bijzonder na een enkel mailtje dat heen en weer is gegaan. Je zou anders verwachten bij een transactie waar 1300 kilometer tussen zit en je zou anders van Italianen verwachten. Je zou denken dat je vooraf moet betalen en dat als je het niet snel genoeg doet, je een paardenkop in je bed aantreft. Of zou ik net iets te veel naar films hebben gekeken? Of zou dat pas gebeuren als je zonder te betalen niet op komt dagen?

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Spionage
  PREMIUM
  COLUMN MAIKEL HARTE

  Spionage

  We worden bespioneerd, althans dat beweerde van de week het Financieel Dagblad naar aanleiding van een Amerikaanse rechtszaak tussen de Nederlandse chipfabrikant ASML en twee Chinese ex-medewerkers. Zij zouden zo’n 60 gigabyte aan gevoelige gegevens door hebben gespeeld aan XTAL, een nieuw Chinees bedrijf. Het zou gaan om broncodes, e-mails, prijsstrategieën, gebruikshandleidingen en geheime algoritmes. Dit had direct gevolgen, want er werden al snel klanten weggekaapt zoals elektronicagigant Samsung.
 2. Sociale Media
  PREMIUM
  COLUMN MAIKEL HARTE

  Sociale Media

  Sociale media, het is een vloek en een zegen. Voor mensen met veel volgers kan het een zegen zijn, omdat je met één boodschap een groot publiek bereikt. Zo riep Claudia de Breij van de week haar volgers op Instagram op weg te blijven bij een aantal hotels die in handen zijn van de sultan van Brunei. In Brunei komt wetgeving die het mogelijk maakt de doodstraf op te leggen voor ‘delicten’ als overspel en seks tussen homoseksuelen. Ze staat daarin overigens niet alleen, ook George Clooney en Elton John deden een soortgelijke oproep. Terecht.
 1. Intertoys
  PREMIUM
  COLUMN MAIKEL HARTE

  Intertoys

  Van de Speelgoedketen Intertoys blijft maar weinig over in Zeeland, het sluit nu ook de vestigingen in Terneuzen, Hulst en Middelburg-Centrum. Wat een kaalslag in de winkelstraten. Ongelofelijk. Zelfs in Sluis, waarvan ik altijd denk dat het daar nog zeven dagen in de week druk is, sluit de winkel. Hoewel er op het ZEP-terrein in Middelburg een vestiging openblijft, sluit in het centrum ook gewoon de winkel, terwijl Middelburg toch de grootste stad van onze provincie is en bovendien een toeristische trekpleister. Als daar al een speelgoedwinkel niet meer te houden is, dan weet ik het ook niet meer.
 2. VVD
  PREMIUM

  VVD

  Hopeloos naïef ben ik. Een paar weken geleden werd ik door een bekende gebeld of ik op wilde treden in het Scheldetheater op een avond met Klaas Dijkhoff. Hij doet op dit moment namelijk een toertje langs de twaalf provincies onder de naam ‘stand-up politics’: hij zelf treedt op, een lokale cabaretier treedt op en er is livemuziek. Ik kreeg daarbij geen enkele restrictie over de grappen, sterker nog: ze mochten juist over Klaas Dijkhoff gaan. Dat vond ik wel sportief en uitdagend en dus stemde ik in.

Columns