Volledig scherm
PREMIUM
Maikel Harte. © Joost Hoving

Uil

COLUMN MAIKEL HARTE,,De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij het vallen van de avond.” De uil van Minerva? Nog nooit van gehoord. Ik voelde me af en toe een uilskuiken, toen ik Thierry Baudet woensdagavond aanhoorde. Een zaal die klapte toen hij zei dat iets pure oikofobie was, terwijl ik op m’n telefoon de betekenis moest opzoeken. Het maakt niet uit wat Baudet zegt. Hij is charismatisch en qua vorm en presentatie echt een hele goede spreker. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rondje
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  Rondje

  We schrokken er in Huize Harte eigenlijk ook wel van: zo’n gezin dat jarenlang in een kelder van een boerderij in Ruinerwold verscholen zit, zonder dat de rest van de wereld van het bestaan weet. Ieder jaar komen we wel in Ruinerwold omdat er schoonfamilie in de buurt woont. Bij Café De Kastelein, alwaar de 25 jarige zoon van het bewuste gezin zondagavond een biertje kwam drinken, zitten we wel eens op het terras. Vanwege de verwarde toestand van de jongeman belde de kastelein de politie en de rest is geschiedenis.
 2. Oktoberfest
  PREMIUM
  COLUMN MAIKEL HARTE

  Oktober­fest

  In deze krant was donderdag aandacht voor het toenemende aantal oktoberfest-evenementen in Zeeuws-Vlaanderen. Deze krant is nogal altijd onderverdeeld in verschillende regiokaternen en nu vraag ik mij af of dit specifiek Zeeuws-Vlaams nieuws was of bedoeld was voor de hele provincie. In heel Nederland nemen oktoberfesten in aantal toe en dus neem ik aan dat dit in de rest van Zeeland ook zo is. Of is het toenemende aantal oktoberfesten binnen onze provincie vooral een Zeeuws-Vlaams fenomeen?

Columns