Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

‘Samen door de crisis? Sodemieter toch op!’

Column Maikel Harte,,Weet je waar ik nou zin in zou hebben”, zei hij. ,,Om dat bord dat bij die persconferenties altijd achter Rutte staat, helemaal aan diggelen te schoppen. Iets met samen staat erop. Samen door de crisis, sodemieter toch op.” Het zat deze Sluise horecaondernemer duidelijk hoog. Hij stapte gistermiddag buiten bij zijn boekhouder, ik deed net mijn wandeling tijdens de lunchpauze. 

 1. En de vrouw van Vlaamse Rambo merkte niets...
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  En de vrouw van Vlaamse Rambo merkte niets...

  Als je naar de bioscoop zou gaan voor een Belgische film waarin een Vlaamse militair raketwerpers en een lading semi-automatische wapens mee naar huis neemt, vervolgens allerlei virologen bedreigt, zich wekenlang in een bos schuilhoudt met honderden militairen die een klopjacht op hem houden, terwijl er ondertussen demonstraties zijn van mensen die de militair steunen, dan zou je waarschijnlijk zeggen: vreselijk gelachen, maar totaal ongeloofwaardig.
 2. Ik stond versteld van de vragen die ik kreeg over mijn kanaal
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  Ik stond versteld van de vragen die ik kreeg over mijn kanaal

  Donderdag las ik in deze krant dat het Kapitein Rooiboskanaal per 1 oktober dichtgaat. Daarmee komt een einde aan een van de hoogtepunten uit m’n creatieve leven, want het is natuurlijk leuk als er een kanaal naar een van je liedjes wordt vernoemd. Het was bedoeld om de scheepvaart tijdens de bouw van de nieuwe zeesluis minder belemmeringen te laten ondervinden en een prijsvraag leidde tot deze naam. Ik wist dat het sowieso maar tijdelijk zou zijn, zo’n schok dat het verdwijnt is het dus ook weer niet. Ik ben benieuwd hoe de mensen nu weer gaan reageren.

Columns