Maikel Harte.
Volledig scherm
PREMIUM
Maikel Harte. © Joost Hoving

Potloodje

Column Maikel HarteWat heeft u met dat rode potloodje van de verkiezingen gedaan? Het ligt nog op het aanrecht, terwijl ik er eigenlijk vanaf wil. Ik dacht mijn dochters er blij mee te maken, maar die wilden het niet. Daar kan je immers niks mee op een ipad. Ze waren al stomverbaasd dat we nog de deur uit moesten om te gaan stemmen: ,, kan dat niet via je mobiel? Kan je niet met z’n allen Kahoot downloaden?’’ 

 1. Normaal gesproken zou ik bij zo’n zaakje aan de kant van de weg nooit stoppen
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  Normaal gesproken zou ik bij zo’n zaakje aan de kant van de weg nooit stoppen

  Een paar kilometer buiten het Kroatische dorp waar we verblijven zit een alleraardigst eettentje. Een restaurant kan ik het niet noemen, het is eerder een keuken met een overkapping. De toiletten zijn in een soort barak aan de rand van het terras. De mondkapjesregels zijn mij hier niet altijd duidelijk, maar bij dit zaakje zien ze zo’n toiletbarak kennelijk als een openbaar gebouw en moet je een mondkapje op.
 2. Laten we afspreken dat we na deze ellende verzoeningsrecepties gaan houden
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  Laten we afspreken dat we na deze ellende verzoe­nings­re­cep­ties gaan houden

  Er lijkt nu een soort paniek te ontstaan omdat het aantal besmettingen oploopt, maar persoonlijk maak ik me meer zorgen om de onderlinge verhoudingen tussen mensen dan om het virus zelf. Dat komt in de eerste plaats omdat ik de paniek niet zo goed snap. Ja, het aantal besmettingen neemt toe, maar we hebben toch een coronadashboard dat door onze wijze heren is opgesteld. Op dat coronadashboard staan signaalwaardes, als die bereikt worden moeten de alarmbellen afgaan, want dan kan de zorg overbelast raken.
 3. Giro 555: Help De Horeca De Winter Door
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  Giro 555: Help De Horeca De Winter Door

  Mijn vrouw baalt. Ze heeft haar eigen horecazaakje en dat is uiteraard dicht. Ze mist haar medewerkers, haar klanten, de roering en ze mist natuurlijk ook inkomen. Bij de TOZO, de inkomensondersteuning voor zelfstandig ondernemers, wordt namelijk gekeken naar het inkomen van de partner. Dat is voor een zelfstandige vrouw die graag haar eigen boontjes dopt weliswaar zuur, maar het kan veel erger: je zal als stel maar samen van de horeca leven.

Columns