Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Pandemisch Eindspel

Column Maikel HarteNu heb ik sinds corona al veel nieuwe woorden en uitdrukkingen voorbij zien komen: wappie, huidhonger, raamvisite en zo kan ik nog wel even doorgaan, maar de mooiste leerde ik deze week: pandemisch eindspel.

 1. Mannen sta op!
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  Mannen sta op!

  Tijdens zo’n pandemie leer je nog eens wat. Nu er bij de vaccins van AstraZeneca en misschien ook bij die van Janssen een verhoogd risico is op trombose, worden er vergelijkingen gemaakt met andere risico’s op trombose. Zo heb ik nooit geweten dat je door in een vliegtuig te zitten trombose kon krijgen en wist ik evenmin dat je door het slikken van de anticonceptiepil trombose op kon lopen. Nu hoeft mijn vrouw die niet meer te slikken, maar ik heb dochters die waarschijnlijk ook ooit het vrijerspad opgaan (ik hoop vanaf hun dertigste) en dan zal de pil wel aan de orde gaan komen.
 2. Normaal gesproken zou ik bij zo’n zaakje aan de kant van de weg nooit stoppen
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  Normaal gesproken zou ik bij zo’n zaakje aan de kant van de weg nooit stoppen

  Een paar kilometer buiten het Kroatische dorp waar we verblijven zit een alleraardigst eettentje. Een restaurant kan ik het niet noemen, het is eerder een keuken met een overkapping. De toiletten zijn in een soort barak aan de rand van het terras. De mondkapjesregels zijn mij hier niet altijd duidelijk, maar bij dit zaakje zien ze zo’n toiletbarak kennelijk als een openbaar gebouw en moet je een mondkapje op.

Columns