Volledig scherm

Melding

Het was even schrikken dinsdag toen we hoorden dat kinderen vastzaten op de scholengemeenschap De Rede in Terneuzen. Mijn bonusdochter zit daar op school. Met zeven politieauto’s, honden en een helikopter werd er uitgerukt, vanwege een melding dat er een gewapende man rondliep.

De reden voor de actie hoorden we later pas. Ondertussen gingen onder ouders de wildste verhalen: er zouden explosieven liggen, vuurwapens gevonden zijn en er zou zelfs een dode zijn gevonden. Als ouder weet je op dat moment niets en dat leidde even tot veel ongerustheid. Nu zijn er ook alweer ouders die de hele actie overdreven vonden, maar ik vind het juist goed. Je kan tegenwoordig geen enkel risico meer nemen. Ik denk wel dat de informatievoorziening tegen het licht dient te worden gehouden. De school geeft aan dat ze van de politie niets naar buiten mocht brengen, maar de politie deed dat wel.

De politie twitterde op een gegeven moment dat er een melding werd onderzocht van een gewapende man op de Rede, maar dat er niets was aangetroffen. Ouders die niet op Twitter zitten en dat zijn er veel, krijgen dat niet mee en dat is jammer. Zo’n politiemelding had door de school op dat moment wel al overgenomen kunnen worden in bijvoorbeeld Magister, het systeem waarin je als ouder kunt inloggen om de verrichtingen van je kinderen te kunnen volgen.

Mocht het ooit nog eens gebeuren dan is het misschien een idee om via Magister dergelijke meldingen over te nemen. Ik ben natuurlijk geen deskundige en alleen maar een betrokken ouder en met z’n allen zijn we een beetje de dupe van een hele slechte grap. Maar één ding wil ik er nog over kwijt. De melding ging over een man in een wit T-shirt met een vuurwapen. Alleen leerlingen met een wit T-shirt werden gefouilleerd, maar stel dat de melding echt was geweest en de melder was kleurenblind geweest?

Columns