Volledig scherm
PREMIUM
Maikel Harte © Joost Hoving

Mariniers, wat is mooier dan de woeste branding van Noordzee en Westerschelde?

Column Maikel HarteAls je werkgever verandert van vestigingsplaats, is dat wel even een dingetje. Je hebt ergens met je gezin een heel leven opgebouwd en het is heftig om dat achter te laten. 

Niet alleen voor jezelf, maar vooral ook voor je vrouw en je kinderen. Ik snap dan ook best dat er mariniers zijn die defensie verlaten, omdat ze in de buurt van Doorn willen blijven en niet naar Vlissingen willen verhuizen. Het afgelopen jaar verhuisde rederij Vroon van Breskens naar Breda, ik hoor dat er best wel wat Zeeuwen zijn die besloten hebben om hier in de buurt werk te zoeken en niet mee te gaan naar Breda. In die zin is er dan ook niks geks aan de opstelling van die mariniers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Intertoys
  PREMIUM
  COLUMN MAIKEL HARTE

  Intertoys

  Van de Speelgoedketen Intertoys blijft maar weinig over in Zeeland, het sluit nu ook de vestigingen in Terneuzen, Hulst en Middelburg-Centrum. Wat een kaalslag in de winkelstraten. Ongelofelijk. Zelfs in Sluis, waarvan ik altijd denk dat het daar nog zeven dagen in de week druk is, sluit de winkel. Hoewel er op het ZEP-terrein in Middelburg een vestiging openblijft, sluit in het centrum ook gewoon de winkel, terwijl Middelburg toch de grootste stad van onze provincie is en bovendien een toeristische trekpleister. Als daar al een speelgoedwinkel niet meer te houden is, dan weet ik het ook niet meer.
 2. VVD
  PREMIUM

  VVD

  Hopeloos naïef ben ik. Een paar weken geleden werd ik door een bekende gebeld of ik op wilde treden in het Scheldetheater op een avond met Klaas Dijkhoff. Hij doet op dit moment namelijk een toertje langs de twaalf provincies onder de naam ‘stand-up politics’: hij zelf treedt op, een lokale cabaretier treedt op en er is livemuziek. Ik kreeg daarbij geen enkele restrictie over de grappen, sterker nog: ze mochten juist over Klaas Dijkhoff gaan. Dat vond ik wel sportief en uitdagend en dus stemde ik in.

Columns