Volledig scherm
PREMIUM
Maikel Harte © Joost Hoving

Mariniers, wat is mooier dan de woeste branding van Noordzee en Westerschelde?

Column Maikel HarteAls je werkgever verandert van vestigingsplaats, is dat wel even een dingetje. Je hebt ergens met je gezin een heel leven opgebouwd en het is heftig om dat achter te laten. 

Niet alleen voor jezelf, maar vooral ook voor je vrouw en je kinderen. Ik snap dan ook best dat er mariniers zijn die defensie verlaten, omdat ze in de buurt van Doorn willen blijven en niet naar Vlissingen willen verhuizen. Het afgelopen jaar verhuisde rederij Vroon van Breskens naar Breda, ik hoor dat er best wel wat Zeeuwen zijn die besloten hebben om hier in de buurt werk te zoeken en niet mee te gaan naar Breda. In die zin is er dan ook niks geks aan de opstelling van die mariniers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Brexit
  PREMIUM
  column maikel harte

  Brexit

  Het was een tijdje onder sommige politici best populair om te roepen dat je de EU maar beter kon verlaten. Niet alleen in Nederland, maar in meer Europese landen. Door het aantrekken van de economie en natuurlijk vooral door dat gedoe in Groot-Brittannië is het nauwelijks nog een issue. De Brexit is uitgelopen op een farce. Het enige leuke eraan is dat de voorzitter van het Britse Lagerhuis John Bercow met zijn charismatische manier van voorzitten hilarische televisie oplevert.
 2. Kerst
  PREMIUM
  column maikel harte

  Kerst

  Kerst staat weer voor de deur. Dat zijn spannende dagen. Dat het zo spannend kan zijn dat mensen er zelfs een hartaanval van kunnen krijgen, wist ik niet. Toch las ik een artikel over een Zweeds onderzoek waaruit zou blijken dat op kerstavond mensen 37 procent meer kans hebben op een hartaanval. Nu weet ik dat kerst bij sommigen stress oplevert, maar een hartaanval? Ik vraag me bovendien af of je Zweden gelijk kan trekken met Nederlanders. Als ze daar op kerstavond elkaar een Ikea-kast cadeau doen, kan ik me wel voorstellen dat je het aan je hart krijgt. ,,Alsjeblieft, dit jaar krijg je de IDÅSEN, een kast met lades én deurtjes.”

Columns