Volledig scherm
PREMIUM
Maikel Harte © Joost Hoving

Mariniers, wat is mooier dan de woeste branding van Noordzee en Westerschelde?

Column Maikel HarteAls je werkgever verandert van vestigingsplaats, is dat wel even een dingetje. Je hebt ergens met je gezin een heel leven opgebouwd en het is heftig om dat achter te laten. 

Niet alleen voor jezelf, maar vooral ook voor je vrouw en je kinderen. Ik snap dan ook best dat er mariniers zijn die defensie verlaten, omdat ze in de buurt van Doorn willen blijven en niet naar Vlissingen willen verhuizen. Het afgelopen jaar verhuisde rederij Vroon van Breskens naar Breda, ik hoor dat er best wel wat Zeeuwen zijn die besloten hebben om hier in de buurt werk te zoeken en niet mee te gaan naar Breda. In die zin is er dan ook niks geks aan de opstelling van die mariniers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Mark
  PREMIUM
  COLUMN MAIKEL HARTE

  Mark

  Ieder jaar help ik rond Pasen een skelterrace te organiseren in Oud-Terneuzen, het is een ludieke verwijzing naar de Vliegende Hollander die ooit op paaszondag Terneuzen verliet. Het is vooral erg grappig en het draait om de gezelligheid, maar zoals zo vaak wakkert het feit dat mensen iets kunnen winnen, al is het maar een beker, toch een bepaald fanatisme aan. Dat zie ik bij mezelf en dat zie ik bij anderen. Ik geniet daarvan. Dat heeft ervoor gezorgd dat je zoiets onbenulligs als een skelterrace de laatste jaren niet meer zomaar wint. Daar moet je fit en slim voor zijn.
 2. Party
  PREMIUM
  column maikel harte

  Party

  Of ik op wilde treden op de Gender Reveal Party van hun zoon? Op de wat? Ik wist niet wat ik las. Het mailtje lezende kwam ik er achter wat de bedoeling was. Het ging om een opa en oma in spe die hun eerste klein kind verwachtten en een optreden van mij aan hun zoon en schoondochter cadeau wilden doen. Hun zoon en schoondochter zouden namelijk een feestje gaan geven ter ere van de bekendmaking van het geslacht (dat heet dus een ‘gender reveal party’). Het zou volgens hen leuk zijn als ik dat kwam opleuken met liedjes en anekdotes, want ik was tenslotte ook vader.

Columns