Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Ik wil het ruime sop zien

Column Maikel HarteKijk, ik woon echt graag in Zeeland. Vooral de nabijheid van water is voor mij daarbij essentieel en met water bedoel ik niet een kreek of een beekje, maar de Noordzee en de Schelde.

 1. Waar zit je? In de gevaccineerdencoupé?
  PREMIUM

  Waar zit je? In de gevacci­neer­den­coupé?

  Mijn ouwe gitaarheld Eric Clapton weigert straks in Engeland op te treden als er in zalen alleen nog maar publiek mag komen dat gevaccineerd is. Dit maakte hij bekend nadat de Britse overheid liet weten dat in Groot-Brittannië vaccinpassen nodig zullen zijn om nachtclubs en concertzalen binnen te komen. Hoewel hijzelf wel gevaccineerd is, vindt hij het discriminatie. De Amerikaanse acteur Sean Penn denkt er dan weer het tegenovergestelde over. Hij keert niet terug naar de opnames van de serie Gaslit zolang niet alle medewerkers van de show gevaccineerd zijn.
 2. Ik ga zwemmen
  PREMIUM
  column maikel harte

  Ik ga zwemmen

  Twee jaar geleden was ik bij de opening van de nieuwe locatie van het verzorgingstehuis De Redoute in Sas van Gent. Daar trad toen voor de bewoners Mart Hoogkamer op. Ik vond dat wel bijzonder. Het was een alleraardigste, vlotte kerel van begin twintig vol met tatoeages die je feestend in een discotheek verwacht, maar hij stond voor een bejaard publiek een lied van Willy Alberti uit de jaren vijftig te zingen. Dat deed hij trouwens erg goed, want zingen kan die.

Columns