Maikel Harte.
Volledig scherm
PREMIUM
Maikel Harte. © Joost Hoving

Ik heb niets met tuinieren

Column Maikel HarteAls mensen voor het eerst bij je langskomen moeten ze altijd iets van je huis of van je tuin zegen. Als je ons huis aan de voorkant ziet verwacht je blijkbaar niet al te veel tuin aan de achterkant. De standaardopmerking van visite is dan ook: ,,Goh jie eh best nog een hrote tuin zeg. Lekker eeh.”

 1. Ik stond versteld van de vragen die ik kreeg over mijn kanaal
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  Ik stond versteld van de vragen die ik kreeg over mijn kanaal

  Donderdag las ik in deze krant dat het Kapitein Rooiboskanaal per 1 oktober dichtgaat. Daarmee komt een einde aan een van de hoogtepunten uit m’n creatieve leven, want het is natuurlijk leuk als er een kanaal naar een van je liedjes wordt vernoemd. Het was bedoeld om de scheepvaart tijdens de bouw van de nieuwe zeesluis minder belemmeringen te laten ondervinden en een prijsvraag leidde tot deze naam. Ik wist dat het sowieso maar tijdelijk zou zijn, zo’n schok dat het verdwijnt is het dus ook weer niet. Ik ben benieuwd hoe de mensen nu weer gaan reageren.
 2. Normaal gesproken zou ik bij zo’n zaakje aan de kant van de weg nooit stoppen
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  Normaal gesproken zou ik bij zo’n zaakje aan de kant van de weg nooit stoppen

  Een paar kilometer buiten het Kroatische dorp waar we verblijven zit een alleraardigst eettentje. Een restaurant kan ik het niet noemen, het is eerder een keuken met een overkapping. De toiletten zijn in een soort barak aan de rand van het terras. De mondkapjesregels zijn mij hier niet altijd duidelijk, maar bij dit zaakje zien ze zo’n toiletbarak kennelijk als een openbaar gebouw en moet je een mondkapje op.

Columns