Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Hoe lang kan je eigenlijk op je tandvlees lopen?

column maikel harteDe horeca wil de terrassen 21 april open, de ziekenhuizen willen ze gesloten houden. Bij de horeca staat het water aan de lippen, in de ziekenhuizen lopen ze op hun tandvlees. Weet je wat ik een beetje heb: dat hoor je op een gegeven moment te lang. Ik ga dan denken: hoe lang kan water aan de lippen staan? Hoe lang kan je eigenlijk op je tandvlees lopen? Het is ook al maandenlang vijf voor twaalf. 

 1. Zoals op ieder EK zijn de Duitsers gewoon weer favoriet, maar Servië lijkt een gevaarlijke outsider
  PREMIUM
  column maikel harte

  Zoals op ieder EK zijn de Duitsers gewoon weer favoriet, maar Servië lijkt een gevaarlij­ke outsider

  Er komt nu iedere week een ranglijst met de vaccinatiegraad in Europa. Het EK Vaccineren is dus begonnen. Hebben jullie met vrienden al een poule om de winnaar te voorspellen? Ik vind wel dat we de Britten en Israël moeten diskwalificeren. Israël komt aan vaccins zoals Qatar aan een WK voetbal komt: met deals die we niet kennen. De Britten gebruiken nu onze vaccins, die doen dus eigenlijk net of Frenkie de Jong ook een Brit is: dat telt niet.
 2. Je buurman die bezwaar maakt tegen de aanbouw; je huisarts die vindt dat je gezonder moet leven: sensibiliseer ze
  COLUMN MAIKEL HARTE

  Je buurman die bezwaar maakt tegen de aanbouw; je huisarts die vindt dat je gezonder moet leven: sensibili­seer ze

  Eerlijk gezegd vind ik dat sensibiliseren echt een prachtig woord. Volgens mijn woordenboek betekent het ‘bewust maken’ maar in die betekenis is het eigenlijk niet bekend geworden. Voor onze inmiddels demissionaire regering houdt het vooral in dat iemand zijn mond houden, zich er niet mee moet bemoeien en moet doen wat ze zeggen. Kritische Kamerleden moesten immers worden gesensibiliseerd.

Columns