Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Het manneke zong aldaar bij Lil’ Kleine uit volle borst mee dat hij drank en drugs had

Column Maikel HarteSorry, ik verontschuldig mij al voorbaat omdat u me wellicht zal beschuldigen van sluikreclame, maar mijn schrijfsel deze week is een typisch gevalletje van waar het hart van vol is, daar loopt de mond van over. 

Dit weekend is het Festival de Ballade, het festival dat ik met een heleboel anderen help te organiseren en waarop ik vandaag en morgen optreed. Het is lastig over iets anders te schrijven dan over dat op dit moment. Overigens is vandaag al uitverkocht dus hoef ik daar eigenlijk al geen reclame meer voor te maken. Dat wil ik ook niet, ik wil u eigenlijk alleen maar deelgenoot maken van de vraag waar ik al een jaar over praktiseer. Morgen is er op ons festival niet alleen muziek en natuurlijk de WK-finale, maar is er traditiegetrouw ook straattheater en kinderanimatie. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rondje
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  Rondje

  We schrokken er in Huize Harte eigenlijk ook wel van: zo’n gezin dat jarenlang in een kelder van een boerderij in Ruinerwold verscholen zit, zonder dat de rest van de wereld van het bestaan weet. Ieder jaar komen we wel in Ruinerwold omdat er schoonfamilie in de buurt woont. Bij Café De Kastelein, alwaar de 25 jarige zoon van het bewuste gezin zondagavond een biertje kwam drinken, zitten we wel eens op het terras. Vanwege de verwarde toestand van de jongeman belde de kastelein de politie en de rest is geschiedenis.
 2. Oktoberfest
  PREMIUM
  COLUMN MAIKEL HARTE

  Oktober­fest

  In deze krant was donderdag aandacht voor het toenemende aantal oktoberfest-evenementen in Zeeuws-Vlaanderen. Deze krant is nogal altijd onderverdeeld in verschillende regiokaternen en nu vraag ik mij af of dit specifiek Zeeuws-Vlaams nieuws was of bedoeld was voor de hele provincie. In heel Nederland nemen oktoberfesten in aantal toe en dus neem ik aan dat dit in de rest van Zeeland ook zo is. Of is het toenemende aantal oktoberfesten binnen onze provincie vooral een Zeeuws-Vlaams fenomeen?

Columns