Maikel Harte.
Volledig scherm
PREMIUM
Maikel Harte. © Joost Hoving

Heet is heet

COLUMN MAIKEL HARTEMijn vakantie is begonnen. Niet drie maar twee weken, niet in Kroatië, maar hier aan de kust en een paar dagen in de Ardennen. Het begint meteen goed: met een hittegolf. Daar waar ik anderen nu al weer hoor klagen, zul je mij dat niet horen doen. Ik geniet er van. Normaal gesproken had ik voor dit mooie weer een paar duizend euro neer moeten leggen, nu heb ik het gratis. 

 1. Pietendiscussie
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  Pietendis­cus­sie

  Tjonge, wat ga ik blij zijn als pakjesavond geweest is. Dat is op zich een heuglijk feit, maar dan is die hele pietendiscussie tenminste weer voor een jaar klaar. Echt, ik kan het niet meer horen, dat gezeik over die pieten. Hoe lang gaat dit nog duren? Hoe maken we hier zo snel mogelijk een eind aan? Volgens mij is er maar één oplossing: verbied Zwarte Piet. Waarschijnlijk ga ik nu uitgescholden worden op straat en ik zal wel wat dreigmails krijgen, maar dat is dan maar zo.
 2. In onder meer Breskens en Westkapelle weten ze er alles van: de dorpen werden totaal verwoest
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  In onder meer Breskens en Westkapel­le weten ze er alles van: de dorpen werden totaal verwoest

  Soms probeer ik dingen te begrijpen maar dat lukt me dan eigenlijk gewoon niet. Dat heb ik op dit moment met die discussie over de aanval van een Nederlandse F-16 op een autobommenfabriek van IS in Irak in 2015. Of een minister wel of niet op moet opstappen omdat een Tweede Kamer niet goed over de aanval is geïnformeerd interesseert me niet eens zoveel, wel hoe we met zo’n aanval omgaan.

Columns