Maikel Harte.
Volledig scherm
PREMIUM
Maikel Harte. © Joost Hoving

Een kwestie van op de tanden bijten

We zijn nu toch hopelijk wel van het verwijt af dat het oplaaien van het virus komt door de Nederlandse mentaliteit: we zouden lak aan de regels hebben, althans dat werd gezegd. Het virus laait echter in de landen om ons heen ook op en vaak nog een graadje erger dan bij ons. 

 1. Waar zit je? In de gevaccineerdencoupé?
  PREMIUM

  Waar zit je? In de gevacci­neer­den­coupé?

  Mijn ouwe gitaarheld Eric Clapton weigert straks in Engeland op te treden als er in zalen alleen nog maar publiek mag komen dat gevaccineerd is. Dit maakte hij bekend nadat de Britse overheid liet weten dat in Groot-Brittannië vaccinpassen nodig zullen zijn om nachtclubs en concertzalen binnen te komen. Hoewel hijzelf wel gevaccineerd is, vindt hij het discriminatie. De Amerikaanse acteur Sean Penn denkt er dan weer het tegenovergestelde over. Hij keert niet terug naar de opnames van de serie Gaslit zolang niet alle medewerkers van de show gevaccineerd zijn.
 2. Mannen sta op!
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  Mannen sta op!

  Tijdens zo’n pandemie leer je nog eens wat. Nu er bij de vaccins van AstraZeneca en misschien ook bij die van Janssen een verhoogd risico is op trombose, worden er vergelijkingen gemaakt met andere risico’s op trombose. Zo heb ik nooit geweten dat je door in een vliegtuig te zitten trombose kon krijgen en wist ik evenmin dat je door het slikken van de anticonceptiepil trombose op kon lopen. Nu hoeft mijn vrouw die niet meer te slikken, maar ik heb dochters die waarschijnlijk ook ooit het vrijerspad opgaan (ik hoop vanaf hun dertigste) en dan zal de pil wel aan de orde gaan komen.

Columns