Volledig scherm

Club

Gisteren stond er een leuk artikel in deze krant over bijzondere namen van sportverenigingen. Rugbyclub Oemoemenoe uit Middelburg blijft mijn favoriet.

Lang geleden was ik nauw betrokken bij de plaatselijke voetbalvereniging Terneuzen. Een oersaaie naam natuurlijk. Ik voetbalde er bij de jeugd, was er jeugdtrainer en schreef mee aan het clubblad. Zware knieblessures, een studententijd en de liefde voor muziek hebben er toe geleid dat ik nauwelijks nog op een voetbalveld kom, te meer omdat mijn dochters er niet in geïnteresseerd zijn. Voetbal, terwijl het onder meiden toch heel populair geworden is, vinden ze niks.

Grappig hoe dat een leven kan beïnvloeden. M’n maat, met wie ik altijd oetbalde en die alleen maar jongens heeft gekregen, stond donderdagavond aan het voetbalveld, ik stond in het halletje van de balletschool. En dat terwijl we ooit zelfs plannen voor een eigen voetbalclub hadden. Het zal meer dan twintig jaar geleden zijn geweest. Eddy Dobbeleir was voorzitter geworden van VV Terneuzen en ineens zagen we spelers opduiken die normaal gesproken bij Hoek voetbalden, er kwam er zelfs één uit Brabant in een appartement aan de Schelde wonen. Die jongens kwamen natuurlijk niet omdat de kroketten in de kantine zo lekker waren, die kwamen voor meer. Op een middag aan het strand met een groep vrienden ontstond toen daarom het idee voor een nieuwe vereniging, misschien wel samen met Terneuzense Boys. In de nieuwbouwwijk Othene, in de volksmond Noten genoemd, zou Noten United moeten ontstaan. We zouden proberen Lou, één van de handigste en meest veelzijdige vrijwilligers, over te halen mee te gaan door het complex naar hem te vernoemen: Lou Camp. Het is er natuurlijk nooit van gekomen. Gelukkig maar, want we waren te lui om te maaien, we zouden op kunstgrasveld gaan voetballen. Oemoemenoe, denk je dan nu.

Columns