Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Balkon

Column Maikel HarteVan de week was ik bij een vriend van me die in een Scheldeflat woont. We stonden op zijn balkon naar het onweer te kijken dat over de Schelde trok, maar we hadden het al vrij snel over die peuter die in Parijs op de vijfde verdieping aan de buitenkant van het balkon hing. Dat was wel het nieuws van de week. 

De redder bleek een man uit Mali te zijn die zonder verblijfsvergunning in Frankrijk verbleef. Hij werd meteen ontboden bij de president, kreeg een verblijfsvergunning en een baan bij de brandweer. Of hij met dat laatste blij moet zijn weet ik niet. Straks denkt de Parijse brandweer te kunnen besparen op een ladder en sturen ze die vent steeds naar boven. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Mark
  PREMIUM
  COLUMN MAIKEL HARTE

  Mark

  Ieder jaar help ik rond Pasen een skelterrace te organiseren in Oud-Terneuzen, het is een ludieke verwijzing naar de Vliegende Hollander die ooit op paaszondag Terneuzen verliet. Het is vooral erg grappig en het draait om de gezelligheid, maar zoals zo vaak wakkert het feit dat mensen iets kunnen winnen, al is het maar een beker, toch een bepaald fanatisme aan. Dat zie ik bij mezelf en dat zie ik bij anderen. Ik geniet daarvan. Dat heeft ervoor gezorgd dat je zoiets onbenulligs als een skelterrace de laatste jaren niet meer zomaar wint. Daar moet je fit en slim voor zijn.
 2. Party
  PREMIUM
  column maikel harte

  Party

  Of ik op wilde treden op de Gender Reveal Party van hun zoon? Op de wat? Ik wist niet wat ik las. Het mailtje lezende kwam ik er achter wat de bedoeling was. Het ging om een opa en oma in spe die hun eerste klein kind verwachtten en een optreden van mij aan hun zoon en schoondochter cadeau wilden doen. Hun zoon en schoondochter zouden namelijk een feestje gaan geven ter ere van de bekendmaking van het geslacht (dat heet dus een ‘gender reveal party’). Het zou volgens hen leuk zijn als ik dat kwam opleuken met liedjes en anekdotes, want ik was tenslotte ook vader.

Columns