Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Balkon

Column Maikel HarteVan de week was ik bij een vriend van me die in een Scheldeflat woont. We stonden op zijn balkon naar het onweer te kijken dat over de Schelde trok, maar we hadden het al vrij snel over die peuter die in Parijs op de vijfde verdieping aan de buitenkant van het balkon hing. Dat was wel het nieuws van de week. 

De redder bleek een man uit Mali te zijn die zonder verblijfsvergunning in Frankrijk verbleef. Hij werd meteen ontboden bij de president, kreeg een verblijfsvergunning en een baan bij de brandweer. Of hij met dat laatste blij moet zijn weet ik niet. Straks denkt de Parijse brandweer te kunnen besparen op een ladder en sturen ze die vent steeds naar boven. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brexit
    PREMIUM
    column maikel harte

    Brexit

    Het was een tijdje onder sommige politici best populair om te roepen dat je de EU maar beter kon verlaten. Niet alleen in Nederland, maar in meer Europese landen. Door het aantrekken van de economie en natuurlijk vooral door dat gedoe in Groot-Brittannië is het nauwelijks nog een issue. De Brexit is uitgelopen op een farce. Het enige leuke eraan is dat de voorzitter van het Britse Lagerhuis John Bercow met zijn charismatische manier van voorzitten hilarische televisie oplevert.

Columns