Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Balkon

Column Maikel HarteVan de week was ik bij een vriend van me die in een Scheldeflat woont. We stonden op zijn balkon naar het onweer te kijken dat over de Schelde trok, maar we hadden het al vrij snel over die peuter die in Parijs op de vijfde verdieping aan de buitenkant van het balkon hing. Dat was wel het nieuws van de week. 

De redder bleek een man uit Mali te zijn die zonder verblijfsvergunning in Frankrijk verbleef. Hij werd meteen ontboden bij de president, kreeg een verblijfsvergunning en een baan bij de brandweer. Of hij met dat laatste blij moet zijn weet ik niet. Straks denkt de Parijse brandweer te kunnen besparen op een ladder en sturen ze die vent steeds naar boven. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Spionage
  PREMIUM
  COLUMN MAIKEL HARTE

  Spionage

  We worden bespioneerd, althans dat beweerde van de week het Financieel Dagblad naar aanleiding van een Amerikaanse rechtszaak tussen de Nederlandse chipfabrikant ASML en twee Chinese ex-medewerkers. Zij zouden zo’n 60 gigabyte aan gevoelige gegevens door hebben gespeeld aan XTAL, een nieuw Chinees bedrijf. Het zou gaan om broncodes, e-mails, prijsstrategieën, gebruikshandleidingen en geheime algoritmes. Dit had direct gevolgen, want er werden al snel klanten weggekaapt zoals elektronicagigant Samsung.
 2. Sociale Media
  PREMIUM
  COLUMN MAIKEL HARTE

  Sociale Media

  Sociale media, het is een vloek en een zegen. Voor mensen met veel volgers kan het een zegen zijn, omdat je met één boodschap een groot publiek bereikt. Zo riep Claudia de Breij van de week haar volgers op Instagram op weg te blijven bij een aantal hotels die in handen zijn van de sultan van Brunei. In Brunei komt wetgeving die het mogelijk maakt de doodstraf op te leggen voor ‘delicten’ als overspel en seks tussen homoseksuelen. Ze staat daarin overigens niet alleen, ook George Clooney en Elton John deden een soortgelijke oproep. Terecht.

Columns