Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Wraak!

Column Maan LeoIk ben een trouwe lezer van De Groene Amsterdammer (mag dat, in Zeeland?). Vorige week was het thema van dat blad de technologische revolutie. Als je de vele denkers die aan het woord kwamen mag geloven, is ons leven al compleet getechnologiseerd. Instemmend knikkend nam ik kennis van alle inzichten. Tot ik besefte dat juist deze week de natuur genadeloos wraak nam.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Engste man
  PREMIUM
  COLUMN

  Engste man

  Er zijn best veel enge mannen op deze wereld. Tirannen als Kim Jung-un. Gladjakkers als Richard Branson. Goeroes als Bhagwan. Engerds die hors categorie zijn, zoals Donald Trump. Ook in Nederland ontbreekt het niet aan enge mannen. Zo krijg ik altijd lichte uitslag van Thierry Baudet en zou ik er wat voor geven als Youp van ‘t Hek er voortaan het zwijgen toe doet. Maar de allerengste man van Nederland is zonder enige twijfel Erik Scherder, de hyperactieve neuropsycholoog die nogal eens aanschuift bij De Wereld Draait Door.
 2. Oude dame
  PREMIUM
  COLUMN MAAN LEO

  Oude dame

  Moeders mooiste is ze nooit geweest. Met dat modderige rood en die weinig bekoorlijke ijzergrijze balken. Met dat afgeragde wegdek. Met die lompe betonnen basis. Ook in het gebruik laat ze nogal te wensen over. Ik heb al een klein dozijn hakken vernield telkens als ik strandde tussen de latjes van het voetpad. Zelfs wanneer de boten al lang en breed uit zicht zijn, sta je nog te wachten voor gesloten slagbomen. Herhaaldelijk heb ik onoplettende voetgangers nét niet van hun sokken gereden als ze zonder omkijken richting het station snelden; niet voor niets werd ze vorig jaar uitgeroepen tot een van de gevaarlijkste plekken van Zeeland.

Columns