Maan Leo.
Volledig scherm
PREMIUM
Maan Leo. © Joost Hoving

Winterpret

COLUMN MAAN LEOSinds kort werk ik in een museum. Ik had daar een nogal romantisch beeld bij; ik zou genieten van de meest adembenemende kunst en daar ook nog voor betaald krijgen. De werkelijkheid is minder poëtisch. Mijn nieuwe baan brengt mij namelijk ook op meer prozaïsche plekken. Zo was ik deze week uit puur professionele overwegingen op de Margriet Winter Fair. Dat is een soort huishoudbeurs, maar dan dus van de Margriet. En in de winter. 

0 reacties

 1. Moestuintjes
  Column

  Moestuin­tjes

  D66 wil dat alle Nederlandse basisschoolleerlingen toegang krijgen tot een schoolmoestuin. Het idee is dat kinderen op deze manier weten waar hun eten vandaan komt, en dat dan op magische wijze alle overgewicht uit de wereld zal verdwijnen. Ik ben het levende bewijs van het feit dat dit klinkklare nonsens is. Ik had namelijk vroeger zo'n schoolmoestuintje. En: ik heb (nog steeds) overgewicht plus een onstilbare drang tot het eten van suiker- en zoutrijk voedsel.
 2. Bange borsten
  PREMIUM
  Column Maan Leo

  Bange borsten

  Heel Belangrijk Nieuws deze week: er wordt steeds minder topless gezond. Nou ben ik ogenschijnlijk de laatste voor wie dit relevant is: de laatste keer dat ik zelf zonder topje in de zon lag was op mijn twaalfde. Als ik nu mijn borsten vrijelijk zou laten ronddartelen, dan zouden ze zo’n grote schaduw over mijn lichaam werpen dat ik sowieso niet gebronzeerd raak. Maar dat terzijde. Wat me opviel aan dit bericht was de woordkeuze in de kop ‘Waarom niemand meer topless durft’.
 1. Jeugd in Zaamslag hoeft zich niet te vervelen
  Play

  Jeugd in Zaamslag hoeft zich niet te vervelen

 2. Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg
  Play

  Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg

Columns