Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Volkstoneel

Column Maan LeoO jee, op weg naar het coalitieberaad liet onze premier een kopje koffie vallen. En wat geschiedde vervolgens? Waarover berichtte de NOS-site en dagblad Trouw zeer gretig? Wat werd zelfs op BBC Arabia een half miljoen keer bekeken? Waarover werd nog nét geen NL-Alert verzonden? Misschien moet u even gaan zitten. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Bange borsten
  PREMIUM
  Column Maan Leo

  Bange borsten

  Heel Belangrijk Nieuws deze week: er wordt steeds minder topless gezond. Nou ben ik ogenschijnlijk de laatste voor wie dit relevant is: de laatste keer dat ik zelf zonder topje in de zon lag was op mijn twaalfde. Als ik nu mijn borsten vrijelijk zou laten ronddartelen, dan zouden ze zo’n grote schaduw over mijn lichaam werpen dat ik sowieso niet gebronzeerd raak. Maar dat terzijde. Wat me opviel aan dit bericht was de woordkeuze in de kop ‘Waarom niemand meer topless durft’.
 2. Doe mij maar wat van die Girl Power!
  PREMIUM
  COLUMN MAAN LEO

  Doe mij maar wat van die Girl Power!

  Ik ben hoogopgeleid. Ik ben overtuigd feministe. Ik ben schrijver. De belangrijkste klacht die ik over mijn columns krijg, is dat er te veel moeilijke woorden in staan. Je zou dus zeggen dat het bericht van een reünie van de Spice Girls mij onberoerd zou laten, of mij op zijn hoogst een van ergernis doortrokken grimas zou ontlokken. Niets is minder waar. Bij het lezen van het bericht dat Baby, Ginger, Sporty, Scary en Posh weer bij elkaar komen schoot mijn hartslag omhoog en kon ik een moddervette grijns niet van mijn gezicht krijgen.

Columns