Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

TV 2.0

Column Maan LeoHeel Zeeland digitaal, kopte Delta trots dit jaar. Vanaf augustus zou er in heel Zeeland geen analoog signaal meer te bekennen zijn. Het nieuws werd gebracht als een overwinning. Eindelijk iets waarin Zeeland voorop loopt. Helaas loop ík wat achter. Elke week bedacht ik wel een keer dat ik zo’n kastje moest aanschaffen. Of in ieder geval moest opzoeken óf ik dat moest doen. Maar telkens waren er belangrijker zaken die mijn aandacht vroegen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Treurbuisdilemma
  PREMIUM
  COLUMN MAAN LEO

  Treurbuis­di­lem­ma

  Ik ben twee maanden geleden verhuisd. Een uitgelezen moment om al mijn bezittingen eens kritisch te evalueren. Tien vuilniszakken kleding sleepte ik naar het Leger des Heils en een collega is een integrale pannenset rijker. Eén object dat deze schifting niet overleefde, was mijn tv. Maandenlang al toonde hij zijn flakkerende tronie nog maar zelden aan mij. Die paar keer dat hij mij toch meende te moeten aangapen, kon ik mijn frustratie over de overdaad aan reclame en de compleet onterecht bekende Nederlanders amper beteugelen. Het is natuurlijk ook gewoon een onooglijk object. Om een lang verhaal kort te maken: mijn nieuwe stulpje is tv-loos.
 2. Tegelklucht
  PREMIUM
  COLUMN MAAN LEO

  Tegel­klucht

  Eigenlijk was het idee zelf al behoorlijk beroerd. Om fietsers te weren voor de Albert Heijn besloot de gemeente Middelburg het hele gebied met zwart-witte strepen te bestraten; een zebrapad XXL. Het probleem zit ’m al in het woord: zebraPAD. Voetgangers hebben daar voorrang, omdat het een specifiek pad is. Als je er een hele straat mee bedekt, is het gewoon een zwart-witte straat. Afijn, als dit het enige probleem was op de Middelburgse Pottenbakkerssingel, dan had ik er geen column over hoeven schrijven.

Columns