Maan Leo.
Volledig scherm
PREMIUM
Maan Leo. © Joost Hoving

Straf

COLUMN MAAN LEOVijf jaar geleden had mijn teerbeminde echtgenoot nog een Nokiaatje, dat hij hooguit 1x per week uit een lade opviste. Als hij de deur uit ging had hij dat ding zelden bij zich en kon ik hem dus bijna nooit bereiken.

0 reacties

 1. Stappenplan
  PREMIUM
  Column Maan Leo

  Stappen­plan

  Ik lig op mijn buik in bed. Mijn hoofd in het kussen gedrukt. Mijn rechterarm hangt buitenboord en zwaait heftig heen en weer. 4995. 4996. 4997. 4998. 4999. 5000. Ik sta in mijn woonkamer en kijk uit het raam. Het regent. Ik marcheer op mijn plaats, nog een laatste paar stappen. 4995. 4996. 4997. 4998. 4999. 5000. Op mijn werk heb ik de perfecte formule gevonden. Ik loop erg vaak naar de keuken om koffie of thee te halen. Bijgevolg kan ik later op de dag dan ook nog eens veelvuldig naar de wc wandelen en aldus mijn doel bereiken. Twee vliegen in één klap. Of eigenlijk drie, want als ik genoeg glaasjes water aanklik in de app krijg ik een leuk plaatje als beloning.
 1. Tragisch
  column maan leo

  Tragisch

  De portier is een invalide - en ik heb een nieuwe telefoon. Preciezer: ik heb de allernieuwste hypermoderne zakcomputer waar ik af en toe mee zal bellen, een telefoon is het niet meer te noemen. Mijn vorige toestel was trouwer aan zijn eigen aard. Schroomvallig stelde dat apparaatje me in staat een foto te maken of de weg te vinden, maar het was duidelijk dat dergelijke functies slechts tot de bijzaken van zijn bestaan behoorden. Nu paradeer ik echter rond met een extravagant speeltje dat een maandsalaris waard is. Toch blijft de verwachte euforie uit. Ik ben huiverig om mijn dure telefoon te gebruiken, en de paar keer dat ik er mee gebeld heb, kon ik mijn gesprekspartner amper verstaan.
 1. Jeugd in Zaamslag hoeft zich niet te vervelen
  Play

  Jeugd in Zaamslag hoeft zich niet te vervelen

 2. Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg
  Play

  Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg

Columns