Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Stappenplan

Column Maan LeoIk lig op mijn buik in bed. Mijn hoofd in het kussen gedrukt. Mijn rechterarm hangt buitenboord en zwaait heftig heen en weer. 4995. 4996. 4997. 4998. 4999. 5000. Ik sta in mijn woonkamer en kijk uit het raam. Het regent. Ik marcheer op mijn plaats, nog een laatste paar stappen. 4995. 4996. 4997. 4998. 4999. 5000. Op mijn werk heb ik de perfecte formule gevonden. Ik loop erg vaak naar de keuken om koffie of thee te halen. Bijgevolg kan ik later op de dag dan ook nog eens veelvuldig naar de wc wandelen en aldus mijn doel bereiken. Twee vliegen in één klap. Of eigenlijk drie, want als ik genoeg glaasjes water aanklik in de app krijg ik een leuk plaatje als beloning.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tegelklucht
  PREMIUM
  COLUMN MAAN LEO

  Tegel­klucht

  Eigenlijk was het idee zelf al behoorlijk beroerd. Om fietsers te weren voor de Albert Heijn besloot de gemeente Middelburg het hele gebied met zwart-witte strepen te bestraten; een zebrapad XXL. Het probleem zit ’m al in het woord: zebraPAD. Voetgangers hebben daar voorrang, omdat het een specifiek pad is. Als je er een hele straat mee bedekt, is het gewoon een zwart-witte straat. Afijn, als dit het enige probleem was op de Middelburgse Pottenbakkerssingel, dan had ik er geen column over hoeven schrijven.
 2. Engste man
  PREMIUM
  COLUMN

  Engste man

  Er zijn best veel enge mannen op deze wereld. Tirannen als Kim Jung-un. Gladjakkers als Richard Branson. Goeroes als Bhagwan. Engerds die hors categorie zijn, zoals Donald Trump. Ook in Nederland ontbreekt het niet aan enge mannen. Zo krijg ik altijd lichte uitslag van Thierry Baudet en zou ik er wat voor geven als Youp van ‘t Hek er voortaan het zwijgen toe doet. Maar de allerengste man van Nederland is zonder enige twijfel Erik Scherder, de hyperactieve neuropsycholoog die nogal eens aanschuift bij De Wereld Draait Door.

Columns