Volledig scherm
PREMIUM
Maan Leo © Joost Hoving

Natuur

De Boekenweek begint morgen en het thema is dit jaar ‘natuur’. Nou snap ik wel dat de Boekenweek een breed thema moet hebben waar iedere suffige bibliothecaris mee uit de voeten kan. Maar op het eerste gezicht is natuur een tamelijk bloedeloos thema. Volgens mij is de natuur pas echt interessant als de mens zich erin mengt.

Denk bijvoorbeeld aan de huidige obsessie met alles wat ‘echt’ en ‘natuurlijk’ is. Natuurlijk eten. Natuurlijke huidverzorging. Het is een ware hype en een prachtige illusie. Als het maar natuurlijk is, dan is het goed, houden de vrije-schoolmoeders en groene Instagrammeisjes zichzelf voor. We praten nog wel verder als u volgepompt met slangengif in een bad brandnetels ligt te kauwen op een hete peper. Maakt u zich geen zorgen mevrouwtje, het is allemaal NATUURLIJK.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kafka, híér!
    PREMIUM
    COLUMN MAAN LEO

    Kafka, híér!

    Ik wil een hondje. Bijgevolg zou ik me moeten bezighouden met de vraag of ik zo’n dier bij het asiel of bij een fokker moet halen, wat het juiste ras is en of mijn echtgenoot wel bereid is mijn schattebout uit te laten. Maar eigenlijk kan ik alleen maar denken aan de naam. Dat wil zeggen: de ideale naam, die zowel luchtig als diepzinnig is, grappig en gevat, perfect passend en tegelijk heerlijk ongepast. Om de keuze te vergemakkelijken heb ik allerlei hondennamen gecategoriseerd.

Columns