Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Leugens!

column maan leoJarenlang bent u voor het lapje gehouden. Schaamteloos, genadeloos voorgelogen. En niet door een enkele snoodaard. Nee, een conglomeraat van leugenaars heeft u bewust besjoemeld, beduveld, bedot, beetgenomen. 

Maar vandaag zullen uw ogen geopend worden. Vanaf vandaag zal u niet langer in duisternis verkeren. Ik zal de waarheid aan het licht brengen. De leugen ontmantelen. Uw leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Bent u er klaar voor?

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Treurbuisdilemma
  PREMIUM
  COLUMN MAAN LEO

  Treurbuis­di­lem­ma

  Ik ben twee maanden geleden verhuisd. Een uitgelezen moment om al mijn bezittingen eens kritisch te evalueren. Tien vuilniszakken kleding sleepte ik naar het Leger des Heils en een collega is een integrale pannenset rijker. Eén object dat deze schifting niet overleefde, was mijn tv. Maandenlang al toonde hij zijn flakkerende tronie nog maar zelden aan mij. Die paar keer dat hij mij toch meende te moeten aangapen, kon ik mijn frustratie over de overdaad aan reclame en de compleet onterecht bekende Nederlanders amper beteugelen. Het is natuurlijk ook gewoon een onooglijk object. Om een lang verhaal kort te maken: mijn nieuwe stulpje is tv-loos.
 2. Tegelklucht
  PREMIUM
  COLUMN MAAN LEO

  Tegel­klucht

  Eigenlijk was het idee zelf al behoorlijk beroerd. Om fietsers te weren voor de Albert Heijn besloot de gemeente Middelburg het hele gebied met zwart-witte strepen te bestraten; een zebrapad XXL. Het probleem zit ’m al in het woord: zebraPAD. Voetgangers hebben daar voorrang, omdat het een specifiek pad is. Als je er een hele straat mee bedekt, is het gewoon een zwart-witte straat. Afijn, als dit het enige probleem was op de Middelburgse Pottenbakkerssingel, dan had ik er geen column over hoeven schrijven.

Columns