Volledig scherm
PREMIUM
De echte namen van Amina en Mark zijn bij de redactie bekend. Wil je ook geïnterviewd worden over je relatie? magazine@persgroep.nl © Studio Ski

'Ik kan Mark niet aan mijn Marokkaanse ouders voorstellen'

BV De LiefdeOver gemak en ongemak in een relatie. Amina (29) en Mark (43) houden hun relatie al vier jaar geheim. Zij komt uit een religieus Marokkaans gezin, zijn familie stemt veelal PVV.

‘Ik heb het thuis weleens laten vallen: ‘Ik wil geen Marokkaanse man!’ De reactie van mijn vader was duidelijk: ,,Wou je dan thuiskomen met een Nederlander?” In mijn familie is dat geen optie - een moslim trouwt met een moslim.

Mijn ouders willen alleen het beste voor mij, en dat is een islamitisch huwelijk. Daar zijn ze met heel hun hart van overtuigd en ik wil hen geen verdriet doen. Dus dat maakt het heel moeilijk om te vertellen dat ik wil trouwen met Mark.

We ontmoetten elkaar op het werk. Hij een wat terughoudende man uit de provincie, ik een impulsief randstadmeisje, hij overtuigd atheïst, ik voorzichtig kritisch over mijn geloof. Hoewel ik besefte dat ik me op glad ijs begaf, viel ik voor Mark, voor zijn geduld en zorgzaamheid, zijn leuke manier van vertellen en zijn oprechte interesse. We kregen een relatie, maar houden die al vier jaar geheim. Want we weten niet of het gaat lukken om samen een leven op te bouwen.

 1. Kloosterboer bouwt volautomatische containerterminal voor bananen Chiquita
  PREMIUM
  video

  Klooster­boer bouwt volautoma­ti­sche container­ter­mi­nal voor bananen Chiquita

  NIEUWDORP - Logistiek bedrijf Kloosterboer investeert tientallen miljoenen euro’s in een volautomatische terminal die koelcontainers met Chiquita-bananen kan afhandelen. De terminal, die begin volgend jaar operationeel moet zijn, kan per jaar 100.000 containers verwerken. Ook kan deze investering de opmaat zijn voor een grotere containerterminal die dan wel verlenging van de kade aan de Bijleveldhaven vergt. Havenbedrijf North Sea Port doet daar onderzoek naar.

poll

Laat de mol met rust

Laat de mol met rust

 • Eens (44%)
 • Oneens (56%)
96 stemmen