Volledig scherm
© arie kievit

Binnenkijken bij John Buijsman en zijn Janny

InterieurspecialActeur John Buijsman (64) (bekend van de Gamma-commercials) woont met zijn vrouw Janny (62) en koningspoedel Kees in Rotterdam-West. ‘Wij hebben lak aan woontrends.’

Interieurtrends en optimale woonbeleving? Daar houden Rotterdammers John en Janny Buijsman zich écht niet mee bezig. ,,Wij hebben lak aan woontrends.

Ons huis, gebouwd in de jaren 30, voelt fijn dankzij de authentieke details en klassieke spullen. Het is ook gezellig door onze hond Kees.

Volledig scherm
© arie kievit
Volledig scherm
© arie kievit

Tijdloos

Het is altijd weer heerlijk thuiskomen”, zegt John, die momenteel veel op pad is; hij toert door het land met de musical De Marathon. De woonkamer, met de originele kamers en suite, glas-in-loodramen, ornamenten plafond en eiken visgraatparket, is ingericht met tijdloze meubels en lampen van ontwerpers als Charles and Ray Eames en George Nelson.

,,John haalt de spullen overal vandaan: van Marktplaats, rommel- en juttersmarkten of de kunstuitleen. Prima, want hij heeft een goede smaak. Al vind ik soms dat we wel érg veel stoelen, schilderijen en curiosa in huis hebben”, zegt Janny lachend.

Interieurspecial

Zaterdag ontvingen krantenabonnees een interieurspecial bij de krant. Voor online maken wij voor onze lezers een selectie van deze artikelen. Denk aan interieurtips van woonbloggers en een interview met de baas van Riviera Maison. Daarnaast geven we je verspreid over het weekend de mogelijkheid binnen te kijken bij Bekende Nederlanders. En wil je zelf aan de slag? Onderaan dit interview kun je kans maken op 1.000 euro aan wooncheques van Piet Klerkx.

Afrikaanse kunst

Volledig scherm
© arie kievit

Opvallend in de woonkamer is de grote collectie Afrikaanse kunst. John: ,,Ik hou er erg van. Bovendien is deze kunst de bakermat van de hedendaagse moderne kunst. Zelf ben ik er nooit geweest, helaas. Welnee. De meeste Afrikaanse maskers en poppen heb ik in Nederland aangeschaft.” ,,Eén stel houten poppetjes symboliseert ons gezin’’, zegt Janny. ,,Met onze zoon en schoondochter. Bijzonder, hè?’’

Ingrijpende verbouwingen gaan er niet meer plaatsvinden in huize Buijsman, want ze willen de oorspronkelijke indeling vooral zo 
laten. Wel is vorig jaar het parket ‘hoognodig’ opnieuw geschuurd en gelakt.

Na bijna dertig jaar – ooit heeft het stel kort in de Hoeksche Waard 
gewoond – hebben ze het nog steeds naar hun zin in bruisend Rotterdam. ,,Maar ook de centrale ligging is handig. Je bent zo de stadin en uit”, zegt John, die op een vrije zaterdag enorm geniet van een wandeling door de binnenstad en een bezoekje aan ‘de mart’. Voor nóg een Afrikaans masker bijvoorbeeld. Of een bloemetje voor Janny.

Volledig scherm
© arie kievit
Volledig scherm
© arie kievit
Volledig scherm
© arie kievit
Volledig scherm
© arie kievit
Volledig scherm
© arie kievit

Maak hier kans op 1.000 euro aan cheques van Piet Klerkx

Volledig scherm
© AD

poll

Burgemeester moet dorpshuis Krabbendijke sluiten

Burgemeester moet dorpshuis Krabbendijke sluiten

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
862 stemmen