Snackfabrikant Mora maakt foutje met kipnuggets en haalt ze terug
Mora, de maker van diepvriessnacks, haalt een deel van de Mora Kipnuggets terug, omdat er door een fout een ander product in de verpakking zit. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Delen per e-mail
Door een fout zitten er Mora Kipfingers in de verpakking waar Mora Kipnuggets op staat. Hierdoor staan de allergenen melk en selderij die verwerkt zijn in Mora Kipfingers niet vermeld op de verpakking van de kipnuggets. Dit kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid van mensen met een melk- of selderij-allergie.
Het gaat om kipnuggets met lotcode 0285 die werden verkocht in de supermarkten Vomar, Deen, Plus en Hoogvliet. Als mensen deze lotcode uit de verpakking knippen en opsturen naar Mora, krijgen ze het aankoopbedrag terug. Mensen zonder deze allergieën kunnen deze producten veilig eten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Video
Dit bijzondere Molukse gerecht kent bijna niemand
In onze videoserie Indo Food verdiepen koks Job en Perry zich in de Indonesische cultuur en keuken. In deze aflevering ontdekken ze een Moluks gerecht dat ook Molukkers zélf soms niet eens kennen. -
PREMIUM
Van verkoopwagen naar viswinkel
Dik vijftien jaar verkopen Antoine en Mariëlle Riedijk zeebanket. Altijd vanuit een verkoopwagen. Tot dit jaar. Het stel nam De Visserie in Kamperland over. Niet zomaar een viswinkel, maar een hippe lounge voor lekkerbekken. -
Zeeland eet
De platte Zeeuwse oester is hip, en dit jaar toch nog lekkerder dan verwacht
Jean Dhooghe uit Yerseke is in de oesterwereld geen onbekende. Hoe kan het ook anders wanneer je uit een familie komt die al meer dan 100 jaar actief is in de kweek van schaal- en schelpdieren. De familie Dhooghe heeft eigen kweekgronden in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer en in de de Waddenzee, daarnaast hebben ze met de Oesterij een wel heel bijzondere plek aan de Havendijk van Yerseke, waar je niet alleen kunt eten maar je tevens als het ware op de historische oesterputten zit. -
Zeeland eet
Tuinderij Plantalia: zelf oogsten en plukken
Het is misschien een beetje vergeten stukje Zeeland tussen de A58 en Vlissingen-Oost rond Ritthem, maar niet minder mooi. Daar ligt, op landgoed Ter Linde, Oest Farm & Stay, met een voedselbos waar je kunt kamperen en een moestuin waar aan de hand van de principes van permacultuur wordt gewerkt. De eigenaren hadden een stukje land over waar ze nog niet aan toe waren gekomen en daar is Karin Körver Plantalia begonnen. -
Hersenen merken geen verschil tussen bier met alcohol of 0.0
Alcoholvrij bier heeft dezelfde invloed op het beloningseffect in de hersenen als bier waar wel alcohol in zit, blijkt uit onderzoek van de Wageningen University & Research (WUR).
-
Mora roept kipburgers terug om foute allergeneninformatie
Mora roept per direct kipburgers terug. Het vlees is in de supermarkt terechtgekomen zonder dat in de ingrediëntenlijst op de verpakking vermeld staat dat het product het allergeen melkeiwit bevat. -
PREMIUM
Corné en Anne van restaurant Over de Kook hebben bijbaantje: ‘Je moet wat, de overheid komt met niets’
WILHELMINADORP - In de voormalige herberg van Wilhelminadorp huist sinds drie jaar brasserie Over de Kook. Je kunt er in coronatijd niet heen, maar de gerechten - van simpele kost tot kreeft - kun je wel aan de eigen keukentafel nuttigen. Om het hoofd boven water te houden, hebben eigenaren Corné en Anne een bijbaantje moeten nemen. -
PREMIUM
Schaamteloosburger eten bij vegan restaurant Stoom in Middelburg
MIDDELBURG - Voor u, Zeeuwse herbivoren, laten we deze aflevering de koetjes en kalfjes in leven. We eten vegan in Middelburg. En proeven een Schaamteloosburger.