Mora roept kipburgers terug om foute allergeneninformatie
Mora roept per direct kipburgers terug. Het vlees is in de supermarkt terechtgekomen zonder dat in de ingrediëntenlijst op de verpakking vermeld staat dat het product het allergeen melkeiwit bevat.
Delen per e-mail
Het product is niet geschikt voor mensen met een melkeiwitallergie. Wanneer het vlees toch wordt gegeten, kan dat bij allergische mensen voor klachten zorgen. Zo kunnen zij darmklachten en eczeem krijgen of moeten ze overgeven.
Het gaat volgens Mora alleen om kipburgers die per vier stuks worden verkocht. Ze hebben de zogenoemde lotcodes L9246, L9288 en L9289. De nummers zijn vermeld aan de onderzijde van de verpakking.
Aankoopbedrag terugvragen
Mora verzoekt consumenten met een allergie en die in het bezit zijn van de kipburgers, deze niet te eten. Mensen kunnen hun geld terugvragen door de lotcode uit de verpakking te knippen en deze op te sturen naar Mora. Ze krijgen dan het aankoopbedrag van 2,75 euro terug.
Mensen zonder allergie kunnen de burgers veilig consumeren.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Chicken parmesan pasta
‘Chicken parmesan’ is ontstaan rond 1950 in Noord-Oost Amerika. Daar werd het gerecht populair onder Italiaanse immigranten. Niet echt traditioneel Italiaans dus maar wél erg lekker. -
Test
Hoe laat je ’s avonds eet heeft géén invloed op je gewicht, en andere mythes doorgeprikt
Nederlanders scoren een dikke onvoldoende als het gaat om mythes doorprikken over voeding. Zo weten veel mensen niet welke producten de meeste calorieën bevatten en wat superfoods zijn. Bij een online enquête over voedingsmythes scoorden Nederlanders gemiddeld een 3,6 (op 10). -
Een echt paasbeest op tafel
KORTGENE - “Pasen wordt dit jaar geen Pasen zoals andere jaren. Ik klaag niet, maar net als iedereen krijgen we hier ook een knauw,” vertelt Cor Verburg, die samen met zijn vrouw Corine Slagerij Verburg in Kortgene bestiert. -
PREMIUMZeeuws eten
Bakken vol aardbeien bij fruitboerderij in Ouwerkerk: verkoop aan bakkers en restaurants ligt stil
OUWERKERK - Dat genot soms samengaat met gezondheid, bewijst de aardbei. Rood en rijp smaakt en ruikt deze schijnvrucht bijna zo bedwelmend als de eerste zomerdagen. Daarnaast knalt de rode rakker ook nog eens van de vitamine C, nodig voor de weerstand. Dat komt mooi uit, want de zomerkoninkjes van Wim en Joleen Remeeus van Fruitboerderij Remeeus in Ouwerkerk liggen klaar om ervan te smullen. -
Wat Eten We Vandaag: Pastaschotel met chorizo
Soms heb je zin om uitgebreid te koken en soms helemaal niet. Dan kun je onderstaande pasta met chorizo en mozzarella inzetten. Twintig minuten koken, de kaas in de oven laten smelten en aanvallen.
-
PREMIUMZeeland eet
Biefstuk of rundertataki met miso - de gerechten van Strandclub Zee zijn eerlijk
SCHARENDIJKE - Plof je bij Strandclub Zee neer in een stoel die wel erg lekker zit? Dan bof je, want alles is te koop in het paviljoen aan de Brouwersdam, op ‘het mooiste plekje van Nederland’. -
PREMIUM
Bij Soep & Sap haal je je gezonde tussendoortjes
Soep is zo oud als het koken zelf. Bovendien is een kop soep een makkelijke, snelle hap die meestal ook nog eens gezond is. Soep & Sap in Middelburg maakt dagelijks verse soep-to-go of bezorgt aan huis, inclusief een snee brood en een appeltje. -
PREMIUMZeeland Eet
Normaal zou het vol zitten bij La Plaisanterie in Brouwershaven: ‘Toen we moesten sluiten gingen bij ons alle alarmbellen rinkelen’
Het is even afgelopen met onze undercover bezoeken aan restaurants. Zolang de sluiting van de horeca duurt, besteden de culinaire recensenten van de PZC op een andere manier aandacht aan voedsel.