Appeltaarten en carrotcake zijn de specialiteit van Missie Applepie
Foodtrucks in ZeelandCOLIJNSPLAAT - De komende weken zetten we Zeeuwse foodtrucks in de spotlights Deze week Missie Applepie die eigenlijk Desiree Menheere heet. Ze woont in Colijnsplaat en werkt bij de rechtbank in Middelburg.
Delen per e-mail
,,Dit is een uit de hand gelopen hobby,” zegt Desiree, waarmee ze in 2013 zomaar mee is begonnen. ,,Ik maakte eens een high tea en van het een kwam het ander. Ik had serviezen en ging bij mensen thuis high teas met alles erop en eraan serveren. Toen kwam er een caravan. Daarmee sta ik op kleine festivals zoals Peerock in Colijnsplaat en Festival Geniet in Wemeldinge. Sinds kort heb nu ook een echt eigen pand aan de Magdalenastraat in Goes. Mijn tijd moet ik nu goed verdelen maar het fijne is dat ik daar taarten kan bakken, want alles wat ik in de caravan verkocht, bakte ik thuis in de bijkeuken en daar was het altijd een rommel.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zeeland eet Rode kool, spruitjes, stoofperen: dagelijkse kost van Eetwinkel Valk in Oostburg gaat er goed in
OOSTBURG - Bij Eetwinkel Valk is vrijdag nog traditioneel visdag. Het bedrijf van John en Diana Valk bezorgt in heel West-Zeeuws-Vlaanderen en verkoopt maaltijden in de winkel aan de Brouwerijstraat in Oostburg. Vooral ouderen smullen ervan. -
PREMIUM
Zeeuws eten Bakken vol aardbeien bij fruitboerderij in Ouwerkerk: verkoop aan bakkers en restaurants ligt stil
OUWERKERK - Dat genot soms samengaat met gezondheid, bewijst de aardbei. Rood en rijp smaakt en ruikt deze schijnvrucht bijna zo bedwelmend als de eerste zomerdagen. Daarnaast knalt de rode rakker ook nog eens van de vitamine C, nodig voor de weerstand. Dat komt mooi uit, want de zomerkoninkjes van Wim en Joleen Remeeus van Fruitboerderij Remeeus in Ouwerkerk liggen klaar om ervan te smullen. -
Wat Eten We Vandaag: Knapperige kabeljauw uit de oven met krieltjes
Vanavond wat anders? Probeer dit recept voor witvis met een krokant laagje van kruiden en broodkruim. Binnen een mum van tijd klaar in de oven met verse groenten en krieltjes. -
PREMIUM
Biologisch ei uit Stavenisse gaat naar het buitenland
STAVENISSE - Er is veel te doen rondom de boer. Een goed moment voor een serie over Zeeuwse boeren met hun producten. Deze week Lydia en Arjen Knulst uit Stavenisse die naast dat ze ’s zomers wel zes soorten pioenrozen kweken, maar liefst 18.000 biologische leghennen hebben rondlopen. -
Oosterscheldekreeft, vers of gekookt, te koop aan huis
BRUINISSE - Alles waar je in de Oosterschelde op kunt vissen; daarvoor moet je bij Jumelet in Bruinisse zijn.
-
Natte Walcherse schapenkaas is weer helemaal hip
Er zitten ook voordelen aan de coronacrisis. Neem bijvoorbeeld schapenhouder Breel in Veere. Daar is de verkoop van harde kazen verdubbeld gestegen en de verkoop van zachte Walcherse schapenkaas zelfs verdrievoudigd. -
Wat Eten We Vandaag: Chicken parmesan pasta
‘Chicken parmesan’ is ontstaan rond 1950 in Noord-Oost Amerika. Daar werd het gerecht populair onder Italiaanse immigranten. Niet echt traditioneel Italiaans dus maar wél erg lekker. -
PREMIUM
Bij Soep & Sap haal je je gezonde tussendoortjes
Soep is zo oud als het koken zelf. Bovendien is een kop soep een makkelijke, snelle hap die meestal ook nog eens gezond is. Soep & Sap in Middelburg maakt dagelijks verse soep-to-go of bezorgt aan huis, inclusief een snee brood en een appeltje.
0 reacties