Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Yvonnes (49) grote droom is om te jongleren: ‘Drie tennisballen gekocht, maar het wil gewoon niet lukken’

KOMT VOOR ELKAAROOSTERHOUT - Stel je voor: niemand weet dat je kan jongleren. Je gaat op visite, komt een kamer binnen en ziet een schaal vol appels. Je pakt je kans, gooit drie appels in de lucht en laat iedereen versteld staan van je kunsten. Het is de droom van Yvonne (49) uit Oosterhout. ,,Het lijkt me gewoon zo leuk om die verbazing te zien.”

 1. Gezocht: kleding in grote maten. Haya (21) weegt door ziekte 170 kilo en heeft geen geld voor dure shops
  KOMT VOOR ELKAAR

  Gezocht: kleding in grote maten. Haya (21) weegt door ziekte 170 kilo en heeft geen geld voor dure shops

  Als ze lacht, komt de zon gelijk vanachter de wolken tevoorschijn. Haya Almhansie (21) uit Burgh-Haamstede is meestal zo blij als wat. Al is haar leven niet makkelijk. Door ziekte weegt de verstandelijk beperkte Haya op dit moment 170 kilo. Omdat het heel lastig is om passende kleding voor haar te vinden, is Lex Veenstra uit Noordwelle een actie voor de jonge vrouw gestart. Gezocht: kleding in maat 6 of 7 x XL. Ook stoffen en patronen zijn welkom.
 2. Afgekeurde Erwin (39) is thuiszitten zat en wil dolgraag als vrijwilliger in de haven aan de slag
  KOMT VOOR ELKAAR

  Afgekeurde Erwin (39) is thuiszit­ten zat en wil dolgraag als vrijwilli­ger in de haven aan de slag

  Als stuurman van een tachtig meter lang schip vervoerde Erwin Kooreman (39) ladingen over grote wateren. Op zee voelde hij zich vrij. Maar aan zijn droombaan kwam elf jaar geleden plotseling een eind. Na psychoses en waanbeelden werd hij afgekeurd. Nu slijt hij zijn dagen met wandelen en tv-kijken. Maar het allerliefste zou hij als vrijwilliger aan de slag gaan op of rond het water.