Mira de Vries zoekt hulp bij het bouwen van haar tuinhuisje.
Volledig scherm
Mira de Vries zoekt hulp bij het bouwen van haar tuinhuisje. © Lex de Meester

Wie zet het tuinhuisje van Mira in elkaar?

Mira de Vries uit Middelburg werd in 2007 behandeld voor kanker. Sindsdien mankeert ze van alles, maar is ze wel kankervrij. Vanwege haar broze gezondheid zoekt ze hulp voor het opbouwen van haar tuinhuisje waar ze rustig in kan schrijven.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Gezocht: kleding in grote maten. Haya (21) weegt door ziekte 170 kilo en heeft geen geld voor dure shops
  KOMT VOOR ELKAAR

  Gezocht: kleding in grote maten. Haya (21) weegt door ziekte 170 kilo en heeft geen geld voor dure shops

  Als ze lacht, komt de zon gelijk vanachter de wolken tevoorschijn. Haya Almhansie (21) uit Burgh-Haamstede is meestal zo blij als wat. Al is haar leven niet makkelijk. Door ziekte weegt de verstandelijk beperkte Haya op dit moment 170 kilo. Omdat het heel lastig is om passende kleding voor haar te vinden, is Lex Veenstra uit Noordwelle een actie voor de jonge vrouw gestart. Gezocht: kleding in maat 6 of 7 x XL. Ook stoffen en patronen zijn welkom.