Zomerse pan lasagne
Zin in een lekkere lasagne maar wil je niet te lang in de keuken staan? Deze zomerse pan lasagne met gehakt, mozzarella en Parmezaanse kaas staat binnen 30 minuten op tafel.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 8 verse lasagnebladen
- 4 tomaten
- 150 gr rundergehakt
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 bol mozzarella
- Geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ui
- Verse basilicum
- Snufje zout en peper
Bereidingswijze (30 minuten):
- Leg de verse lasagnebladen ongeveer 5 minuten in een kom met heet water.
- Snijd de tomaten en ui in stukjes.
- Snijd de mozzarella in plakjes.
- Giet een scheutje olie in een (diepe) pan en fruit de ui aan.
- Voeg na 2 minuten het gehakt en de kruiden toe en bak het gehakt rul.
- Daarna voeg je de tomaten toe en bak je dit nog circa 5 minuten totdat de tomaten wat zachter zijn geworden.
- Schep de saus uit de pan.
- Giet eventueel nog een beetje olie in de pan.
- Leg een lasagnevel in de pan (als het kan leg dan twee vellen naast elkaar).
- Schep hier wat van de gehakt-tomatensaus op.
- Daarna een paar stukjes mozzarella en een beetje Parmezaanse kaas.
- Daarna weer een lasagnevel, saus, mozzarella en Parmezaanse kaas
- Als je ongeveer vier lagen hebt gemaakt, eindig je met een laagje Parmezaanse kaas.
- Zet de deksel op de pan.
- Laat de lasagne ongeveer 5 minuten bakken op zacht vuur.
- Vervolgens schep je de zomerse pan lasagne op twee borden en serveer de lasagne met een paar blaadjes verse basilicum.
Tip: serveer de pan lasagne bijvoorbeeld bij een simpele salade met tomaat en komkommer.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Lekker en Simpel.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta met kip en rode pesto
Pasta pesto doet het altijd goed. Maar gebruik jij ook wel eens rode pesto in plaats de klassieke groene? Deze variant met zongedroogde tomaat smaakt heerlijk in combinatie met ricotta, Parmigiano Reggiano, gerookte kip en natuurlijk fusillipasta. -
Wat Eten We Vandaag: Tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen
Deze tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen is de perfecte keuze wanneer je gezonder wilt eten. Tempeh is een vleesvervanger en bestaat uit gefermenteerde sojabonen. Het bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen, zoals vitamine B2, ijzer en calcium. -
Koken & eten
Wat eten we met Moederdag? Dit zijn de vijf lekkerste high-teahapjes
Zondag is het Moederdag. Naar een leuk restaurant voor een high tea kan nog niet, maar haar thuis in de watten leggen wel. Met deze heerlijke hartige en zoete gerechten is succes gegarandeerd, alleen al omdat je het zelf voor haar klaarmaakt. -
PREMIUM
Hoe gevaarlijk is het om je batterijen niet op tijd weg te gooien?
Het komt steeds vaker voor: een brand die ontstaat door een batterij. Gooi je een boormachine of een ander elektrisch apparaat weg bij het restafval, dan kan die zomaar vlam vatten. -
PREMIUMMet video
Foodtrucks steeds populairder: ‘Deze trend zal nog twintig jaar duren’
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. Waarom blijven mensen ervan smullen? En komt er een einde aan de groei nu corona voorbij is? Wij spreken drie enthousiaste foodtruckers over hun succes en toekomst.
-
Wat Eten We Vandaag: Speltpizza met ricotta en gerookte zalm
Deze pizza met gerookte zalm is een verantwoorde keuze, ook voor doordeweeks. Helemaal als je kiest voor een speltbodem met meer vezels. Extra makkelijk: je koopt een verse speltbodem gewoon kant-en-klaar in de supermarkt. Voeg geen zout toe, de kappertjes zijn al zout genoeg van zichzelf. -
PREMIUM
Hoe weet je of jij hoogbegaafd bent? Een expert legt uit wat de kenmerken zijn
Twee à drie procent van de bevolking is hoogbegaafd. Zij hebben een sterk ontwikkeld brein met een IQ van 130 of meer. Maar volgens specialisten ligt het werkelijke percentage nog veel hoger. Alleen: hoe weet je of je hoogbegaafd bent? Wij vroegen expert Tessa Kieboom om raad. -
Voor werk verhuizen naar Curaçao of Aruba: ‘Onthoud dat het er op een eiland anders aan toe gaat’
Na je werkdag op het strand liggen met een cocktail in je hand. Het lijkt een droom, maar op bijvoorbeeld Bonaire, Curaçao en Sint Maarten kan het gewoon. Ook Nederlanders kunnen hier werken. Docent Daniël van der Bilt en accountmanager Kim Lameris van detacheringsbureau TMI leggen uit wat je van tevoren moet regelen.