Zoek je naar een goede keukenmachine of foodprocessor? Dit zijn de uitblinkers
Koken & etenKeukenmachines en foodprocessors nemen je veel werk uit handen. Maar welke moet je kiezen? De Consumentenbond testte vijftien exemplaren van de twee keukenhulpen en koos de beste uit.
Delen per e-mail
Keukenapparatuur kan flink wat kosten. Er zijn foodprocessors vanaf 45 euro, maar vaak ben je veel meer kwijt. De duurste die de Consumentenbond testte, kost zo'n 450 euro. Bij de keukenmachines waren de verschillen ook groot: de goedkoopste 80 euro en de duurste 580 euro.
De vraag is natuurlijk: zijn die dure machines ook de beste? Volgens de testers zeker niet. De beste foodprocessor is er volgens hen eentje van Bosch (type MCM3501M) die je al voor 90 euro kunt bemachtigen en een rapportcijfer 9,1 kreeg.
Het apparaat van het Duitse merk scoort beter dan de Magimix (type 5200 XL), die honderden euro’s meer kost (450 euro) en als tweede eindigde. Hij mengt en klopt beter en de constructie is steviger, melden de testers. Nummer twee kreeg het eindcijfer 7,5.
Als beste koop (uitstekende prijs-kwaliteitverhouding) adviseert de bond een apparaat van Philips (type HR7310/00). Dat kost circa 60 euro en scoort een nette 6,8.
Bij de keukenmachines geldt hetzelfde: de duurste is niet per se de beste. Dat is volgens de testers opnieuw een Bosch (type MUM50123). Hij maakt uitstekend brooddeeg en maakt slagroom en eiwitten mooi luchtig. Cakemix en pannenkoekenbeslag zijn een fluitje van een cent voor dit apparaat. Hij kost 200 euro en scoort een rapportcijfer 8,1. Met dat hoge cijfer streeft Bosch Kenwood (type Chef Elite KVC3110S) voorbij. Die krijgt een 7,9, maar is wel 150 euro duurder.
De beste koop is volgens de bond óók een Bosch, maar een ander type: de MUM54A00. Die is 150 euro en krijgt een 7,8.
Opvallend is verder dat de meeste apparaten wel een voldoende krijgen, zowel de foodprocessors als de keukenmachines. Alleen de Tristar-keukenmachine blijft achter met een rapportcijfer 5,8. Van die machine is de constructie slecht (die krijg zelfs een 1). Bij de foodprocessors bungelen Philips en Bourgini onderaan de lijst met twee keer een magere 6.
Bekijk hier de video's over Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zo eet je op Popcorndag je favoriete snack (maar dan lekkerder en zes keer goedkoper)
Het is vandaag Popcorndag. Een bezoekje aan de bioscoop moeten we nog even uitstellen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen popcorn kunnen eten. Uit een zak bij de supermarkt of - veel goedkoper - zelfgemaakt. Het is super simpel. -
Koken & eten
Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea. -
PREMIUMKoken & eten
Diëtisten over ondervoede ouderen: ‘Sommigen nemen wel een wijntje om twaalf uur’
Bijna een op de vijf 70-plussers is ondervoed. Bij kwetsbare ouderen die afhankelijk zijn van thuiszorg is dat zelfs veertig procent. Dat was al een probleem, want de gezondheid kan er ernstig onder lijden en daarmee ook de levensvreugde, maar nu komt corona het nóg erger maken. -
Goeievraag.nl
Met deze hoeveelheid penen en uien maak je de lekkerste hutspot
Uit zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich afvragen wat de juiste verhouding tussen groente en aardappelen is bij hutspot. Foodjournalist en kookboekenschrijfster Janneke Vreugdenhil geeft antwoord. -
Video
Met of zonder schil? Zo kook je het best aardappelen
Joris Bijdendijk is sterrenkok. Hij geeft antwoord op basisvragen uit de keuken. Deze week: hoe maak je het lekkerst een gekookte aardappel?
-
PREMIUMPollepel thuis
Ogen dicht en fantaseren maar over zwoele, Spaanse zomeravonden met tapas van Destino
Een zonvakantie naar Spanje lijkt eindeloos ver weg, maar met een beetje fantasie kun je thuis ook in Spaanse sferen komen. Voor de Gouden Pollepel Thuis zetten we de verwarming een paar graden hoger en trekken een hele avond uit voor het uitgebreide thuismenu van Destino. -
PREMIUMFijn Spul
Dit zijn de favoriete hebbedingen van Herman den Blijker: ‘Deze olie heelt snijwondjes snel’
De favoriete hebbedingen van chef-kok, horeca-ondernemer en televisiepersoonlijkheid Herman den Blijker (62). Hij is elke dinsdagavond te zien in Crisis in de Tent (SBS6, 21.30), waarin hij met Annemarie van Gaal noodlijdende restaurants helpt te overleven. -
Als je een van deze drie lunches maakt, is thuiswerken ineens veel minder erg
Thuiswerken is voorlopig nog steeds de norm. Hierdoor is er meer ruimte voor een lekkere en voedzame lunch. Jorrit en Sofie van Daalen Buissant des Amorie van Lekker en Simpel delen drie lekkere lunchrecepten die binnen een handomdraai klaar zijn.