PREMIUM
Zo word je een ‘supervetverbrander’. Expert: ‘Hoe minder je bloedsuiker piekt, hoe minder snackdrang’
Koken & EtenDe pandemie leverde veel mensen extra kilo's op en die blijven plakken. Je krijg ze pas weg als je je metabolisme weer de baas wordt, zegt gezondheidswetenschapper Maaike de Vries. Calorieën tellen hoeft niet, wel je lichaam de juiste hoeveelheid brandstof geven. ‘Je kan een slecht voedingspatroon niet wegsporten.’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Als kind geen chips maar snoeptomaatjes krijgt van ouders, kan de dag van uitvinder Jos ‘niet meer stuk’
Als kind was hij bepaald niet van plan om in de voetsporen van zijn vader en grootvader te treden. Dat veranderde pas na de uitvinding van het snoeptomaatje. Een kleine twintig jaar na de presentatie van de ‘Tommie’ en met een pensioen dat steeds dichterbij komt, blikt Jos van Mil terug op een inmiddels al behoorlijk lang leven in de tuinbouw. -
PREMIUM
Kies de regenton die bij jou past en laat die regen maar komen
Planten water geven, ramen lappen en zelfs de wc doorspoelen: je kunt een hoop doen met regenwater. Maar dan moet je het wel eerst opvangen. Een regenton biedt de oplossing. -
Boetegevaar voor SUV's en Tesla-rijders in Duitsland
Eigenaren van een SUV en sommige Tesla-modellen lopen in Duitsland het risico op een bekeuring. Ze zijn bij wegversmallingen in overtreding als ze op de linkerbaan rijden. -
PREMIUMKoken & Eten
Bieropener kwijt? Met een klomp, boor, trouwring of asbak plop je je flesje óók zo open
Herkenbaar? Je wilt een biertje openmaken, maar de flesopener is zoek. Voor Ad Zwinkels en Marty Olsthoorn is het geen probleem. Sterker nog: de Westlanders maken er een sport van om met de gekste objecten flesjes te ontdoppen. ,,Als het moet, doe ik het zelfs met een natte krant”, bluft Ad Zwinkels. ,,Als je maar genoeg dorst hebt.” -
PREMIUM
Wilfred kijkt voor zijn werk in afvalemmers: 'Negen van de tien mensen reageren enthousiast’
Koffiedik, aardappelschillen en ja, ook de stinkende resten van je met knoflooksaus doordrenkte bezorgmaaltijd: Goud waard, willen afvalverwerkers van de daken schreeuwen. Toch belandt het in de grijze kliko. En dus in de verbrandingsoven. ,,Mensen denken: ‘vies’, maar ze moeten gaan denken: ‘compost.’”
-
Tikkie lanceert functie voor uitgaven van groepen: ‘We vonden dit een logische stap’
Betaaldienst Tikkie lanceert vandaag een nieuwe functie: Groepie. Daarmee kunnen groepen hun uitgaven bijhouden en de kosten van bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, groepsvakantie of huisboodschappen eenvoudig verrekenen met, jawel: een tikkie. -
Eten op warme dagen: met deze tips maak je het ultieme zomerse gerecht
Van een frisse salade tot een lekker stukje vis of vlees op de barbecue: de zomer is aangebroken en daarmee ook het warme weer. Maar wat maak je nou voor gerecht tijdens een zomerdag? Twee experts geven tips en inspiratie. -
De invloed van voeding: ‘Veel ziekten kunnen voorkomen worden door gezonder te eten’
We weten dat een wortel gezond is en dat we een slagroomtaartje beter kunnen laten staan. Toch eten we in het dagelijks leven veel voedingsmiddelen die niet goed voor ons zijn. Tegelijkertijd stijgt het aantal mensen met overgewicht en komen ziektes als diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker veel voor. Hoeveel invloed heeft onze voeding op onze gezondheid?