Zo maak je je nasi - en negen andere klassiekers - die net even anders smaken
Koken & etenMaak je je chili altijd op dezelfde manier en wil je een keer variëren? Wil je een keer je pasteitjes zelf maken? Hieronder vind je inspiratie voor tien klassiekers die net een beetje anders worden gemaakt.
Het is wel zo gemakkelijk, om je vertrouwde potje te koken. En lekker, anders at je het niet op die manier. Soms is het juist lekker om die klassiekers toch een beetje anders te maken. Gewoon voor de verandering. Hieronder zie je tien bekende gerechten die Eatertainment voor deze site heeft uitgekozen.
Chili is een stoofpot die in de basis bestaat uit vlees en chilipeper. Deze vegetarische versie staat zo op tafel.
Dame blanche maak je met vanilleijs en chocoladesaus. Deze witte dame met stukjes speculaas en een zelfgemaakte chocolade-karamelsaus is nog lekkerder dan de originele.
Nasi maak je met rijst. In dit recept is de rijst vervangen door bloemkoolrijst. Met zelfgemaakte sambal, diverse kruiden en ketjap manis maak je het gerecht op smaak. De eitjes zorgen voor de finishing touch.
Dit gehaktbrood met pancetta bak je heerlijk knapperig in de oven. Het gehakt maak je op smaak met verse kruiden, mosterd en ketjap manis. De salade van vijgen, noten en blauwe kaas past er perfect bij.
De schnitzel is van oorsprong Italiaans. De schnitzel werd pas later in Oostenrijk geïntroduceerd door de Oostenrijkse veldmaarschalk Radetzky, die verliefd werd op het knapperige stukje vlees. Deze versie eet je met gepofte aardappel en zachte prei.
Calzone is een gevuld pizzadeeg in de vorm van een maan. Het leuke aan calzone is dat het een cadeautje voor jezelf is. Deze calzone is gevuld met kip, pesto, champignons en mozzarella. Je kunt allerlei toppings naar keuze toevoegen.
Geen schnitzel van varkensvlees maar van aubergine: door hun vlezige textuur zijn aubergines ideaal als vleesvervanger. Eet bij deze groenteschnitzel gepofte tomaatjes bij en een puree van pastinaak en knoflook.
De smaken van honing en mosterd gaan goed samen. Nog lekkerder is een zelfgemaakte marinade van deze gouden combinatie, die rosbief een heerlijk knapperige korst geeft. Extra lekker met krokante aardappelen uit de oven en een salade van sperziebonen.
Romige ‘vistandoori’ zet je in een handomdraai tafel. Erbij: rijst, naanbrood, een limoenpartje en verse koriander.
Knapperig bladerdeeg gevuld met een romige ragout van kip en champignons: pasteitjes kent iedereen. Maar als je de bakjes ook nog zelf maakt, dan is het helemaal lekker.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan. -
Koken & eten / Video
Heel veel suiker in drankjes: jonge kinderen hebben al genoeg suiker op voor het hele jaar
Kinderen tussen 4 en 8 jaar bereiken vandaag hun suikermaxdag: de dag dat ze al genoeg suiker hebben gegeten voor een heel jaar, terwijl we nog maar net over de helft zijn. Foodwatch vraagt aandacht voor de grote hoeveelheden suiker in hun drankjes. -
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen -
PREMIUMKoken & Eten
De lekkerste pure pindakaas van de supermarkt: mooi vloeibaar, glanzend en goed mondgevoel
Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden. Naturel, met stukjes noot, met karamel of peper. De (gezonde) hit van dit moment: 100% pindakaas. Met alleen pinda’s, verder niets. Top of flop?
-
PREMIUMKoken & Eten
Vegetarisch eet je voordeliger en hier zie je hoeveel dat scheelt
Minder vlees eten is beter voor je gezondheid en beter voor het milieu. Maar is het ook goedkoper? Inmiddels wel, blijkt uit een kleine prijsvergelijking. En bij de fastfoodketens ben je in elk geval niet duurder uit. -
-
-
PREMIUMKoken & eten
Snackproducent: we eten door corona minder tussendoortjes maar zitten vaker aan de borrel
We zijn in coronatijd meer gaan snoepen en snacken. Dat ziet ook Jan Willem Balk van snack- en snoepproducent Mondelēz. Zorgelijk? De directeur van de Benelux wil de nieuwe cijfers graag nuanceren. ‘Het gaat om één flinke reep per huishouden per jaar.’ -
Wat Eten We Vandaag: Witlofovenschotel met ham en kaas
Witlof met ham, kaas en aardappelpuree is een geliefde combinatie. Voor de puree gebruiken we crème fraîche in plaats van boter, waardoor deze nog romiger wordt.