Zo eet je op Popcorndag je favoriete snack (maar dan lekkerder en zes keer goedkoper)
Het is vandaag Popcorndag. Een bezoekje aan de bioscoop moeten we nog even uitstellen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen popcorn kunnen eten. Uit een zak bij de supermarkt of - veel goedkoper - zelfgemaakt. Het is super simpel.
Delen per e-mail
In de supermarkt is volop aanbod aan popcorn. Verschillende merken bieden popcorn in zakken of magnetronpopcorn aan. Voor een zak popcorn van 100 gram betaal je ongeveer 99 cent. Magnetronpopcorn is iets goedkoper: hiervoor betaal je 1,85 euro voor 270 gram (69 cent voor 100 gram). Een nóg goedkopere optie ligt ook gewoon in de supermarkt, namelijk popcornmaïs. Voor slechts 1,55 euro heb je een zak van 900 gram. Omgerekend is dit 17 cent per 100 gram, dit is bijna zes keer goedkoper dan een voorverpakte zak.
Niet alleen verschil in prijs, ook in smaak
Uit 100 gram popcornmaïs haal je uiteindelijk 97 gram popcorn. Bespaarjournalist Marieke Henselmans van Bespaarboeken.nl raadt aan om popcorn altijd zelf te maken. ,,Het is toch zonde om een voorverpakte zak met taaie popcorn te eten”, stelt ze. ,,Daarnaast weet je niet hoeveel vet ze in zo'n zak popcorn of magnetronpopcorn gooien. Als je het zelf doet, kun je het ook nog eens beter op smaak brengen.”
De reden dat (magnetron)popcorn duurder is, komt door het gemak, volgens Henselmans. ,,Toch betalen mensen er graag voor.” Ook de productiekosten die in zo'n zak popcorn zitten worden meegerekend in de prijs.
Laagje karamel
Het leuke aan het maken van popcorn is dat je zelf kan variëren met smaken. Henselmans vertelt dat zij vroeger vaak popcorn met een laagje karamel eroverheen maakte: ,,Doe een klontje boter in de pan met een paar eetlepels suiker en begin direct met roeren”, zegt ze. Een houten lepel is hiervoor een must. Zo krijg je vloeibare karamel wanneer je het, als het klaar is, direct van het vuur afhaalt. Uiteindelijk giet je dit over de popcorn. ,,Een heuse suikerbom, maar zó lekker.”
Bekijk hier de video's over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Met deze betaalbare koffie gaat Blokker de concurrentie aan met andere cupjes: 'Dan maar minder marge’
Het begon vorig jaar met een eigen koffiecupmachine. Nu gaat huishoudketen Blokker een stap verder. Vandaag lanceert de winkelketen vier smaken koffie onder de eigen naam. Het is voor het eerst dat Blokker eigen voeding gaat verkopen. Blokker-ceo Jeanine Holscher noemt het een volstrekt logische stap. -
PREMIUM
Diabetespatiënten fietsen van Friesland naar bakermat Bossche bol: ‘Daarin zit minste suiker’
De tocht der tochten ging wéér niet door. De ongeveer even lange fietstocht Samen met Sam, om geld op te halen voor het Diabetes Fonds, redde het wél. Van Friesland naar Den Bosch, op de fiets, en dat met een wisselvallige suikerspiegel. -
Nu we ze volop eten: alles wat je moet weten over paaseitjes
De winkels puilen nu uit van de paaseitjes. Hoe gezond zijn die chocoladesnoepjes en welke smaken zijn het populairst? -
Deze kleine onlinesupermarkt heeft nu al honderdduizenden fans
De jonge onlinesupermarkt Crisp heeft in een nieuwe financieringsronde 30 miljoen euro opgehaald en kan hierdoor verder groeien. Investeerders in Crisp zijn onder meer de oprichters van Just Eat Takeaway (moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl), Adyen en het Duitse techbedrijf Target Global. -
Koken & eten
Kiezers willen vlees eten best indammen, maar hun favoriete politieke partij heeft daar vaak geen trek in
Veel Nederlanders willen best minder vlees, eieren en zuivel eten, maar hun favoriete partij in veel gevallen niet. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag verschijnt.
-
Koken & eten
Zo gevaarlijk zijn koekenpannen voor jou, het milieu en de vogels
De Keuringsdienst van Waarde las een opmerkelijke tekst op de gebruiksaanwijzing van een pan met antiaanbaklaag: als de pan te heet wordt kunnen dampen vrijkomen die gevaarlijk zijn voor vogeltjes. Een anti-aanbaklaag is gevaarlijker dan je denkt, ook voor het milieu, ontdekten de makers van het tv-programma. -
Koken & eten
Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea. -
Wat Eten We Vandaag: Parelcouscous met courgette en sinaasappel
Wil jij een keer een ander couscous gerecht maken dan je gebruikelijke recept? Probeer dan deze romige parelcouscous met een frisse toon van sinaasappel. Met de courgette en amandelen een feestje op je bord.