Zo barbecue je als een echte Australiër: ‘Altijd een scheut bier bij de uien’
Koken & etenAustraliërs beschouwen hun ‘barbie’ als een verlengde van de keuken. Chef Lee Morrison (39), geboren in Queensland, over de typisch Australische manier van barbecueën. ,,Iedereen neemt wat mee.’’
Waar de meeste Nederlanders hun barbecue drie of vier keer per jaar aansteken, zijn veel Australiërs vergroeid met hun ‘barbie’. Ze worden zo’n beetje geboren met een vleestang in hun vuistje. ,,De barbecue is bij ons een verlengde van de keuken’’, zegt chef Lee Morrison, die opgroeide ten noorden van Brisbane en nu in Den Haag woont. ,,In Queensland is het vaak zo warm, dat je naar buiten gaat om te koken, en dat wordt dan de barbie. Je kunt het ingewikkeld maken met verschillende soorten hout, maar veel mensen hebben een gasbarbecue, wel zo handig.’'
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zo kun je goedkoper tanken tijdens een lange rit
Ook al probeer je nog zo goed om brandstof te besparen, tijdens een langere rit is het onvermijdelijk dat je een keer moet tanken, en de prijzen van benzine en diesel liegen er niet om. Zo kun je goedkoper tanken. -
column
Kruimeltjes
In de tuin voor de deur van mijn slaapkamer zit een stel merels te broeden. Dat betekent dat in alle vroegte, zelfs wanneer de andere vogels ook nog slapen, de merel al gezellig zit te zingen. Niet altijd even leuk want vroeg is echt heel vroeg. -
PREMIUM
Rookmelder is vanaf 1 juli verplicht op élke woonlaag: hier moet je op letten
Waar rook is, is behalve vuur hopelijk ook een brandmelder. Op elke verdieping van het huis, want dat moet vanaf 1 juli in álle Nederlandse woningen. -
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen
Deze tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen is de perfecte keuze wanneer je gezonder wilt eten. Tempeh is een vleesvervanger en bestaat uit gefermenteerde sojabonen. Het bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen, zoals vitamine B2, ijzer en calcium.
-
Check de datum op de gasfles en nog 11 tips om veilig te barbecueën
Grote kans dat je de komende weken weer de barbecue tevoorschijn tovert. Heerlijk, maar houdt voor een veilige barbecue wel de volgende regels in acht, tipt de brandweer. -
Finale van Heel Holland Bakt in zicht, maar er wordt nog flink gestreden: ‘Wat een bevalling’
De spanning is om te snijden in de tent van Heel Holland Bakt. Het is erop of eronder. Iedereen wil natuurlijk naar de finale, maar een van de favorieten lijkt niet in topvorm, een andere bakker verrast de jury. ‘Zuur als je nu naar huis zou moeten’. -
PREMIUMKoken & eten
Vergeet de dipsaus en nog 8 geboden om te barbecueën als een echte Argentijn
In Zuid-Amerika is barbecueën meer dan een maaltijd. Het is een cultuur, een familie-aangelegenheid en een ‘heilig’ fenomeen ineen. Een kijkje in de gauchokeuken: een vorkje prikken op de pampa. Mét de negen geboden voor de echte Argentijnse grillmaster.