Lamsboutjes vallen in de categorie rood vlees waar je niet te veel van moet eten volgens de onderzoekers.
Volledig scherm
Lamsboutjes vallen in de categorie rood vlees waar je niet te veel van moet eten volgens de onderzoekers. © Shutterstock

‘Zelfs kleine hoeveelheden rood vlees verhogen risico op darmkanker al’

Een onderzoek naar darmkanker zorgt in Groot-Brittannië voor onrust bij baconfans. Zelfs het eten van een klein beetje rood vlees, waarvan bacon een voorbeeld is, zou het risico op darmkanker doen toenemen. Voor de grootste Britse studie ooit werden maar liefst een half miljoen mensen gevolgd.

  1. Duitse klusjesman ontdekt kisten vol ‘oorlogsfriet’ en beleeft bijzondere smaakervaring

    Duitse klusjesman ontdekt kisten vol ‘oorlogs­friet’ en beleeft bijzondere smaakerva­ring

    Een 24-jarige klusjesman uit het Duitse Bielefeld heeft bij reparatiewerkzaamheden een wel heel opmerkelijke ontdekking gedaan. Op een al jaren niet gebruikte vliering zag hij tientallen houten kisten staan bedekt met een dikke laag stof. Nieuwsgierig naar de inhoud brak hij er met een koevoet eentje open, waarna twee grote blikken vol gedroogde en in reepjes gesneden aardappelen tevoorschijn kwamen.