Het keukenteam: (vlnr voor) Davy Perkaart en Gilvanni de Graaf, (vlnr achter) Joan Brasz en Alberto Morgado.
Volledig scherm
PREMIUM
Het keukenteam: (vlnr voor) Davy Perkaart en Gilvanni de Graaf, (vlnr achter) Joan Brasz en Alberto Morgado. © Ruben Oreel

Zalm uit een origamidoosje: het menu van De Huifkar lijkt standaard, maar is dat niet

RecensieNa een grondige renovatie is De Huifkar in Middelburg helemaal af van zijn stoffige imago. De vriendelijke bediening blijft goed bij de les. En ook de chef lijkt allerminst ingedommeld.

De huifkar die altijd boven op de luifel stond, is piepend en knarsend naar de sloop gebracht. Maar de gebeitelde afbeeldingen van vrouwen in klederdracht, hoog in de naoorlogse pui, houden nog steeds stand. Net als de horecagelegenheid zelf. Die bestaat al sinds 1900. Hotel en brasserie trekken in de vakantieperiodes vooral toeristen. Op donderdag, marktdag, mengen veel Walchenaren zich tussen de dagjesmensen en stroomt het zonnige terras vol. Dat is vandaag wel anders. Met een paraplu die op instorten staat, spetteren we naar binnen.