Winnaars Heel Holland Bakt laten hun geheimen zien
Koken & etenWie zo gedisciplineerd taarten wil bakken als Anna of net als Annemarie de beste koekjes wil maken, kan binnenkort de kunst bij hen afkijken. De winnaars van de afgelopen seizoenen van Heel Holland Bakt én publiekslieveling Cas zijn gestrikt om te laten zien hoe zij te werk gaan.
Zelf bonbons maken of leren hoe je airbrush gebruikt op een taart. Koekjes decoreren of de allerlekkerste cupcakes maken. Thuisbakkers die meer willen leren over alles wat met bakken te maken heeft, krijgen daarvoor de gelegenheid in het weekend van 30 en 31 maart.
Tijdens de Mjamtaart Cake & Bake Experience in Rijswijk zijn er demonstraties van Heel Holland Bakt-winnaars, zoals Anna Yilmaz van dit jaar en Annemarie Pronk (2016). ,,We verwachten zo’n 3000 thuis- en hobbybakkers te verwelkomen", zegt organisator Patricia van Buuren Schothorst. ,,Zeker nu we Hidde de Brabander, de winnaars van de afgelopen seizoenen Heel Holland Bakt én de publiekslieveling van dit jaar (Cas) hebben weten te strikken om demonstraties te geven.”
Wedstrijden
Er zijn workshops waarbij bezoekers zelf aan de slag kunnen gaan en wedstrijden, zowel voor volwassenen als voor kinderen. De tweedaagse voor thuisbakkers is een idee van Van Buuren Schothorst, die elf jaar geleden het tijdschrift MjamTaart bedacht en opzette. Inmiddels rolt het magazine met 22.000 exemplaren zes keer per jaar van de pers. Er staan veel stap-voor-stap werkbeschrijvingen in voor taart, cupcakes, chocolade, cupcakes, koekjes en nog veel meer lekkers. Op Facebook telt de community bijna 30.000 fans.
Nieuw is dit jaar de ruilbeurs voor bakspullen. Daar kunnen de thuisbakkers vormen, spatels en ander gereedschap met elkaar uitwisselen. ,,We hebben op onze facebookpagina een poll gehouden onder onze volgers en daaruit bleek dat er veel animo voor was”, aldus Van Buuren Schothorst. ,,We krijgen veel aanvragen voor een plek, het slaat goed aan.”
Bakken is hot, merkt Van Buuren Schothorst, en het populaire bakprogramma wakkert dat vuur alleen maar aan. ,,Uiteraard merken we dat er meer belangstelling is voor bakken dankzij de aanloop naar, de start van én de beleving tíjdens de afleveringen van Heel Holland Bakt. Op sociale media ontstaat ook bij ons reuring en het is duidelijk merkbaar bij de administratie: we verwelkomen dan vele nieuwe enthousiaste thuis- en hobbybakkers als nieuwe abonnee.”
Zondag is bakdag. Hugo Kennis vertelt hoe hij zijn moelleux au chocolat maakt, oftewel lavacake:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Donutzaak compleet uitverkocht na verdrietige tweet van zoon over weinig klanten
‘Mijn papa is droevig omdat niemand naar zijn nieuwe donutzaak komt.’ Die tweet van Billy By - bij enkele foto’s en afgesloten met een huilende emoji - was voldoende om de nieuwe winkel van zijn vader in amper enkele uren tijd te doen overspoelen met klanten. ‘Vandaag zijn we compleet uitverkocht’, klonk het in een update. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
koken&eten
Cola zit vol met suiker, maar zijn de light-varianten dan een gezondere keuze?
Van light tot zero en van ‘normale’ cola tot cola’s met smaken als vanille of cherry: de schappen in supermarkten liggen vol met allerlei soorten cola. Maar welke cola kun je het beste drinken als je wilt gaan voor de minst ongezonde optie? En maakt het nog uit of je voor Pepsi, Coca-Cola of gewoon een huismerk kiest? -
Wat Eten We Vandaag: Pizza shoarma uit de airfryer
Je kunt veel gerechten bereiden in een airfryer; zo ook pizza’s. De winst zit hem onder andere in de bereidingstijd: een pizza uit de airfryer is sneller klaar dan een pizza uit de oven. Wij bereiden deze pizza met shoarma en maken ’m af met knoflooksaus. -
Koken & eten
Stop met bolognese-gerechten, ze zijn fake news, zegt burgemeester van Bologna
Het moet maar eens afgelopen zijn met al die gerechten die de indruk wekken uit Bologna te komen. Het beroemdst is natuurlijk spaghetti bolognese. De burgemeester van de Italiaanse stad voert actie om aan die nepbenamingen een einde te maken.
-
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
Koken & Eten
Anna’s dochter (3) weigert warm avondeten: ‘Na een lange strijd eet ze nu brood voor de tv’
Anna Guldemonds dochter (3) weigert om warm te eten. Na een lange strijd – en op advies van een consultatiebureau – hebben zij en haar man dat geaccepteerd. Het dochtertje eet nu iedere avond een broodje voor de tv, terwijl haar ouders aan tafel weer rustig van hun maaltijd kunnen genieten. Want: ‘Wie bepaalt wat normaal is?’ Een vraag die volgens Anna vaker gesteld mag worden. Oók in het bedrijfsleven, en dus deelt ze haar verhaal op LinkedIn.