Cees Wouda
Volledig scherm
PREMIUM
© Cees Wouda

Wilfred kijkt voor zijn werk in afvalemmers: 'Negen van de tien mensen reageren enthousiast’

Koffiedik, aardappelschillen en ja, ook de stinkende resten van je met knoflooksaus doordrenkte bezorgmaaltijd: Goud waard, willen afvalverwerkers van de daken schreeuwen. Toch belandt het in de grijze kliko. En dus in de verbrandingsoven. ,,Mensen denken: ‘vies’, maar ze moeten gaan denken: ‘compost.’”

  1. Met deze kleine aanpassing bij het avondeten kun je enorm veel geld besparen
    PREMIUM
    Wat zegt de wetenschap

    Met deze kleine aanpassing bij het avondeten kun je enorm veel geld besparen

    We moeten minder vliegen, minder vlees eten en minder autorijden om de CO2-uitstoot terug te dringen, hoor je overal. En ja, dat helpt allemaal, maar één grote vervuiler wordt vaak vergeten: voedselverspilling. ,,Ongeveer een tiende van de wereldwijde uitstoot aan broeikasgassen wordt hierdoor veroorzaakt”, zegt Erica van Herpen, universitair hoofddocent consumentengedrag aan Wageningen University.