Wil je gourmetlucht kwijt? Zo ruikt je huis weer fris na een avondje gourmetten
Koken & etenLast van een penetrante, lastig te bestrijden baklucht in huis na een avondje gourmetten? Tv-kok Jet van Nieuwkerk geeft een stappenplan om je huis weer lekker te laten ruiken.
Gourmetten is heerlijk, maar de volgende dag wil je dat niet meer ruiken. Hoe krijg je dat voor elkaar? Jet van Nieuwkerk doet het zo:
Stap 1: Afzuigkap aanzetten
Zet tijdens het gourmetten de afzuigkap aan. Zo gaat een groot deel van de geur gelijk door de afzuigkap naar buiten en blijft het minder in je huis hangen.
Stap 2: Sinaasappel met kruidnagel
Prik een sinaasappel helemaal vol met kruidnagels en leg deze in de buurt van je eettafel. Dit geeft een heerlijke frisse geur af en neem tegelijkertijd de heftige gourmetgeur in zich op.
Stap 3: Gemalen koffie
Zet versgemalen koffie op de eettafel. De oliën die uit de gemalen koffie vrijkomen lossen alle ongewenste geuren op. Je kunt dit bakje ook in de koelkast of vriezer leggen om alle geuren van je voorbereide kerstdiner te neutraliseren.
Stap 4: Azijn koken
Zet achteraf een klein pannetje met een beetje azijn op het vuur. De dampen neutraliseren de gourmetgeur. Dat is veel beter dan luchtverfrissers gebruiken, die alleen maar mengen met alle gourmetgeuren.
Stap 5: Laurierblad aansteken
Door een laurierblaadje aan te steken en de dampen door de kamer te laten gaan, haal je snel de gourmetlucht weg. De dampen van het blaadje helpen mogelijk ook goed tegen kerststress. Ze zorgen ervoor dat je spieren ontspannen. Zo nemen stress en spanning af.
Vakantieblunders: Wendy had een huisje gehuurd en vlees gekocht voor de gourmetavond. Dat ging niet helemaal goed. Dit verhaal en 24 andere blunders vind je bij Ouders van Nu.
Dit artikel verscheen eerder op deze site op 17 december 2019.
Tv-kok Jet van Nieuwkerk heeft naast deze handige tips ook heerlijke recepten voor op de gourmet. In deze aflevering maakt ze kindvriendelijke maïspannenkoekjes:
En zo geef je een Hollandse twist aan je gourmet:
Meer zien? Bekijk hier video’s over koken en eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Stamppot met cavolo nero en vegetarische gehaktballen
Cavolo nero lijkt qua smaak en bereiding een beetje op boerenkool. De koolsoort vindt zijn oorsprong in Italië en wordt in Nederland ook wel palmkool genoemd. -
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan. -
Wat Eten We Vandaag: Stoofpotje van tempeh
Een lekker stoofpotje met rundvlees of kip is altijd goed, maar waarom zou je niet eens een vegetarische variant proberen? Dit stoofpotje met tempeh is om van te smullen en rijk van smaak door de laurier, tijm en rode wijn. -
PREMIUMKoken & Eten
Als Jimmie (22) en Isabelle (19) willen, leiden ze straks De Librije: ‘Misschien verliezen we de sterren’
Jimmie en Isabelle Boer worden klaargestoomd om driesterrenrestaurant De Librije van hun ouders Jonnie en Thérèse over te nemen. Hoe is het om je beroemde vader en moeder op te volgen? ,,We zitten nergens aan vast. Als ik het niet wil, ga ik het niet doen.” -
Wat Eten We Vandaag: Italiaanse cantuccini met amandelen en pistachenoten
Heerlijke Italiaanse koekjes met knapperige amandelen en pistachenoten. Perfect voor bij de koffie of thee. Als de koekjes net uit de oven komen zijn ze nog zacht aan de binnenkant. Laat ze dus even rusten als je liefhebber bent van een knapperige bite.
-
Getest: Dit is de beste vrijstaande vaatwasser
Wat is de beste vrijstaande vaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
-
-
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen -
Koken & Eten
Dit zet Nederland het liefst op tafel met kerst (en het is dit jaar minder vaak het gourmetstel)
Ondanks of juist dankzij de aanhoudende coronacrisis is Nederland nu al volop bezig met kerst, blijkt uit het zoekgedrag van mensen op de site en app van Albert Heijn. De fans van de feest-Allerhande kunnen hun lol op, want na de ingetogen feestdagen van vorig jaar pakken we dit jaar feestelijker uit, verwacht foodtrendwatcher Joyce Bierman, binnen Albert Heijn verantwoordelijk voor het magazine.