Wie weet het allermeest over Nederlands bier?
Tijdens de Week van het Nederlandse bier kunnen liefhebbers hun kennis testen van hun favoriete drankje. De week van 24 mei tot en met 3 juni is bedoeld om bier van vaderlandse bodem aandacht te geven.
,,We hebben in Nederland een heel mooie en diverse biercultuur'', vindt Henri Reuchlin, voorzitter van de Week van het Nederlandse bier. ,,We denken nu al snel aan onze buurlanden. Met de Week van het Nederlandse bier willen we laten zien dat Nederlandse brouwers tot de meest creatieve brouwers van de wereld horen. Het product is verbonden met Nederland. We drinken het bij feestjes, in de kantines en daarom verdient het Nederlandse bier het om, tenminste een week, in het zonnetje te staan.''
Het combineren van bier en spijs wordt steeds populairder en daarom hebben we ook een speciale website in het leven geroepen
Tijdens de Week van het Nederlandse Bier kun je meerdere activiteiten door het hele land bijwonen, zoals bier proeven bij slijterijen en cafés. Fans kunnen zich laten verrassen door de combinatie van bier en eten tijdens speciale bierdiners in geselecteerde restaurants. ,,Het combineren van bier en spijs wordt steeds populairder en daarom hebben we een speciale website in het leven geroepen'', aldus Reuchlin. ,,Hier kunnen mensen thuis ook hun maaltijden combineren met het best passende biertje.''
Fotoronde
Naast al deze activiteiten zal er een bierquiz worden gehouden: de Week NL Bier Pubquiz. De grootste bier pubquiz wordt in tientallen cafés over het hele land aangeboden en bestaat uit acht rondes. Zo is er een fotoronde, een audioronde en zijn er diverse open biervragen. Gedurende deze rondes zullen deelnemers aan de tand gevoeld worden over hun kennis van Nederlands bier.
Voor een overzicht van alle activiteiten tijdens de Week van het Nederlandse Bier kun je terecht op de daarvoor in het leven geroepen site.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hippe drank nu ook in biervorm: ‘Limoncello thuis maken? Op Google ga je het recept niet vinden’
Wat begon als een limoncello-experiment in de kelder van zijn restaurant in Voorschoten, is nu een nieuw zomers biertje van Westlands/Haagse makelij. Westlander Mart Kamp heeft met zijn Lemon Spirit de handen ineen geslagen met de Haagse brouwerij Kompaan. -
‘Vroeger was het regelmatig: je hebt een huurachterstand, je wordt op straat gezet’
Iemand moet het doen, maar waarom gaan mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? Nederlanders met zo’n baan vertellen over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: deurwaarder Mark Hafkamp (55). -
Waarom Nederlandse bierfestivals als paddenstoelen uit de grond schieten
Er zijn in ons land steeds meer festivals (bij de laatste telling meer dan 800) en de groei van het aantal bierfestivals valt daarbij op. Waar komt deze groeiende interesse vandaan? -
Dermatoloog Soe Janssens: ‘Zonnebrandcrème kan echt ónmogelijk je huidcellen aantasten’
Na een waarschuwing van de Consumentenbond over een drietal zonnebrandcrèmes is er ophef ontstaan over het krijgen van huidkanker door deze crèmes. Dermatoloog Soe Janssens van het Antoni van Leeuwenhoek schept duidelijkheid over de huidziekte en beantwoordt vijf vragen. -
Energierekening
Jan (68): 'Energierekening omlaag brengen om rond te komen tijdens mijn pensioen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Jan Zonneveld (68) uit Rotterdam.
-
PREMIUM
Winnaar Heel Holland Bakt bakt vegan maar het moet wel lekker zijn: 'Ik ben een luxepoes'
Enzo Pérès-Labourdette (30) is de winnaar van het negende seizoen van Heel Holland Bakt. De uitbundige kunstenaar en illustrator imponeerde met zijn creatieve, plantaardige baksels zelfs topbakker Robèrt van Beckhoven. Het was wel aanpoten tijdens de opnamen. ‘Ik ben kilo's afgevallen.’ -
Koken & Eten
Waarom een glas water in een restaurant of op een terras vaak niet gratis is
Een van de grootste ergernissen tijdens een gezellig etentje is wel dat glas water waar je plotseling toch voor blijkt te moeten betalen. Of het krijgen van een fles Spa blauw in plaats van kraanwater. Mag je als gast bepalen wat voor water je op tafel krijgt? En waarom wordt het in het ene restaurant in rekening gebracht en in het andere niet? -
PREMIUM
'Elf uur 's ochtends is de beste tijd voor een goede slok bier'
Fiona de Lange heeft misschien wel het mooiste beroep van de wereld. Ze is voor haar werk de hele dag met bier bezig. Een dag per week staat voor haar het proeven centraal.